Slušaj vest

Košarkaški klub Partizan promenio je gotovo kompletan igrački kadar između dve sezone, pa će Željko Obradović u novu sezonu krenuti sa drugačijim timom. Ostao je samo Balša Koprivica, a među onima koji su napustili Beograd je i doskorašnji kapiten Kevin Panter. Iako je bio miljenik dela navijača ima i onih koji nisu impresionirani njegovim nastupima.

Među njima je nekadašnji košarkaš Ranko Velimirović, koji je tokom gostovanja u "Jao Mile" podkastu bivšeg košarkaša Mileta Ilića ispričao svoje mišljenje. Po njegovim rečima, Panter nije mogao da kreira ili završava akcije ulazom, već je bio dobar samo u šutu - zbog toga Karlika Džounsa smatra boljim košarkašem!

"Željko sistem je zahtevan. Ovaj plejmejker što je došao, on mi se najviše dopada, Džouns. Ozbiljna zver... I 1 na 1, i ulaz, i šut i da razigra. Za razliku od Pantera koji je mogao samo da šutne ništa drugo. Niti je igrao odbranu, niti je razigravao, niti je imao ulaz neki", rekao je Ranko Velimirović, a onda je Mile Ilić pokušao da spusti loptu. "Nemoj tako da pričaš", ubacio je voditelj podkasta i dodao: "Ti si Grobar, pa možeš tako..."

MONDO/Stefan Stojanović MONDO intervju: Kevin Panter

"Vidi, imao je blistavih utakmica ali realno pokopao nas je mnogo puta! To je realno. Ne kažem ja, imao je blistavih utakmica, u pretprošloj sezoni, u prošloj, posle povrede se vratio, dobio dve-tri utakmice i posle toga sve izgubio. Šuteve... Nijedan nije pogodio na kraju, odlučujuće! Nije ni uzimao šuteve one neke koje je ranije uzimao, preko ruke. Nije mi energetski izgledao na istom nivou", zaključio je nekadašnji košarkaš.

Kevin Panter je igrao za Lavrio u Grčkoj, Antverpen u Belgiji, Rosa Radom u Poljskoj, a zatim AEK, Virtus, Olimpijakos, Crvenu zvezdu, Olimpiju iz Milana i Partizan, pre nego što je ovog leta prešao u Barselonu. Iako je sa AEK-om i Virtusom u dve uzastopne sezone osvajao FIBA Ligu šampiona, opšti je utisak da je najbolje partije u karijeru pružao baš u dresu Partizana.

Bonus video:

MONDO/Nikola Lalović Danilo Anđušić o Kevinu Panteru