Slušaj vest

Partizan je poražen u prvom kolu Evrolige u Vitorij, ali su zanimljive akcije Parnog valjka pokazale da nas očekuje još jedna sezona atraktivnih poteza crno-belih. Za najatraktivniji potez prvog kola Evrolige izabrano je zakucavanje centra Tajrika Džonsa.

Osim što je bio najefikasniji igrač na celom meču Tajrik Džons je dobio još jedno priznaje, očigledna akcija dvojice prezimenjaka zauzela je prvu poziciju na listi top 10 poteza ovonedeljne Evrolige. Početkom druge deonice, Tajrik je napravio blok pleju crno-belih Karliku Džonsu, potom ga je reprezentativac Južnog Sudana pronašao u reketu i dodao mu loptu preko dvojice protivničkih igrača, a onda je usledila magija. Bivši centar Efesa snažno je zakucao i verovatno u tom trenutku neodoljivo podsetio na Matijasa Lesora. Doživljaj je upotpunio i način proslavljanja poena, pošto je i u tom segmentu zaličio na Francuza.

Na drugoj poziciji, odmah iza Partizanovog centara, našao se potez Baskonije iz završnice treće deonice. U pianju je zakucavanje Timotia Luvavu-Kabaroa koji je u potpunosti sam izveo akciju, tako što je loptu preveo preko celog terena, a onda prošao pored kapitena Parnog valja Vanje Marinkovića i stigao do koša crno-belih.

Tajrik Džons je susret sa Baskonijom završio kao najefikasniji sa 22 poena, četiri skoka i jednom asistencijom, dok je u timu protivnika najbolji bio Markus Hauard sa 17 poena. 

BONUS VIDEO: 

Mondo/Nemanja Stanojčić Tajrik Džouns Mondo intervju