Slušaj vest

Košarkaši Crvene zvezde manje od 48 sati posle pobede protiv Pariza u Evroligi igraju u Splitu. Nakon treninga oporavka u glavnom gradu Francuske, ekipa Janisa Sferopulosa otišla je iz Pariza u Split redovnom linijom i tamo će u nedelju od 17 igrati protiv domaćina, nekadašnje Jugoplastike.

Za razliku od Evrolige, trener Janis Sferopulos u Splitu će moći da računa na Miloša Teodosića koji je odradio jedan od dva meča suspenzije u najjačem takmičenju.

"Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja igra dobro, i želi da to da materijalziuje i dobrim rezultatima i pobedama.Kao što uvek kažem, osnovno je da se pridržavamo plana i dogovora za ovaj meč. Gostujuća je utakmica, koja nikada nije laka, moramo da budemo skoncentrisani i da odigramo na najvišem nivou", rekao je Sferopulos pred meč.

Ognjen Dobrić igrao je manje od četiri minuta u Parizu i nije imao veliku potrošnju. "Meč u Splitu nikada nije bio lak, neće biti ni sada ne samo zbog činjenice da imamo malo vremena do tog meča nakon vrlo teške utakmice u Parizu. Početak je sezone, tražimo se još uvek kao tim i našu hemiju, ali naravno da je sve mnogo lakše i za samopouzdanje kada dobiješ utakmicu i to tako važnu a brzo ulaziš u narednu. Znamo tim Splita, ima tu jako dobrih iskusnih igrača i moraćemo da odigramo dobro i čvrsto u Splitu" rekao je Dobrić.

Ekipa Zvezde neće moći da računa na Branka Lazića (zadnja loža) koji je ostao u Beogradu, a tim se vraća kući odmah nakon utakmice i počinje pripreme za meč sa Baskonijom koji se igra u sredu u Beogradskoj Areni. Dnevne karte za tu utakmicu biće puštene u ponedeljak o čemu će se klub oglasiti u posebnim objavama, saopšteno je sa Malog Kalemegdana.

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / Profimedia, Panoramic / Sipa Press / Profimedia Pariz Crvena zvezda