Slušaj vest

Košarkaši Crvene zvezde imaju dve pobede nakon dva kola Evrolige - u Beogradskoj areni pala je Baskonija (78:71). Jedan od ključnih igrača srpskog tima bio je Nikola Kalinić, koji pored kvaliteta na teren donosi i lidersku ulogu, a baš u važnim mečevima nekoliko je pogurao čitav tim ka pobedi.

Na kraju meča u izjavi za televiziju "Sport Klub" Nikola Kalini je sumirao utiske sa utakmice - osvrnuo se na igru u odbrani, ulogu koju mu je dodelio Janis Sferopulos, ali i raspored Zvezde u koji će crveno-beli morati da se uklope bez pogovora. 

"Lepi utisci, pobeda je najbitnija. Nismo igrali sjajno, ali smo izmislili pobedu odbranom. Igrali smo čvrsto, posvećeno, fokusirano, kada pogledamo samo 71 poen protivnika, a u prethodnim utakmicama ubacivali su po 90, to ohrabruje", rekao je Nikola Kalinić i dodao: "Usporili smo i počeli da čuvamo rezultat, a to je košarka, nije fudbal, tu smo pogrešili i pobeda je na kraju najbitnija".

MN Press Zvezda Baskonija

Povratnik u Zvezdu ističe da sada ima i mentorsku ulogu u timu, kao jedan od trenera na terenu. "Tu sam kao i uvek da pokušam da kažem nešto pametno kada uspem da ih savetujem, imam dosta iskustva, svašta sam već sada prošao, puno je velikih trenera, tu sam da ih podržim, nekad iskritikujem. Treći, četvrti trener posle Janisa, pomoćnika, Tea... Tu sam", istakao je košarkaš sa tri mandata u Zvezdi i osvrnuo se na druge mečeve: "Izgubili smo od Splita pre tri dana, želimo da pokušamo da vežemo par dobrih utakmica i da se igra i ako se izgubi. Ako imaš dobre navike, onda dobre stvari idu po automatizmu. Sada nas čeka Igokea."

Crvena zvezda će nakon meča protiv Igokee u regionalnoj ligi igrati protiv Fenerbahčea u Istanbulu 15. oktobra, a samo tri dana kasnije na svom terenu protiv Barselone, u drugom meču duplog kola. Na tim susretima crveno-beli neće imati ulogu favorita i eventualne pobede bile bi ogroman kapital za tim Janisa Sferopulosa.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Ognjen Dobrić igrač Crvene zvezde