Slušaj vest

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je vršnjake iz Ukrajine 1:0 (1:0), u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Slovačkoj. Tamo neće biti "orlića", to je odavno bilo jasno,, tako da je utakmica u Staroj Pazovi praktično bila bez ikakvog takmičarskog značaja za naš tim, ali je bilo važno videti na koga se možemo osloniti.

Tako je selektor Ljubinko Drulović ukazao šansu igračima rođenim 2004. i 2005. godine, na kome može da računa u narednom ciklusu, a jedan od njih - Milan Aleksić - vratio mu je poverenje i golom u 21. minutu. Otpisani fudbaler Partizana, koji je iz Radničkog letos prešao u Sanderlend za 3,5 miliona evra, sjajno se snašao nakon greške odbrane Ukrajinaca. Nije bila slučajna, dobar presing Mijatovića i Aleksića doveo je do gola za pobedu.

U nastavku susreta Ukrajina je bila bolji rival, imala je nekoliko šansi da dođe do izjednačenja, ali se na kraju Srbija sa tri boda oprostila od kvalifikacija koje su opet bile sumorne i u kojima smo osvojili samo 16 bodova.

Što se tiče Ukrajine, ona zbog poraza mora u baraž, a Srbija je odigrala za Englesku koja se tako direktno plasirala na EP.

Ovo je tim sa kojim je Srbija nastupila danas: Kaličanin, Lazić, Popović, Miličić, Stjepanović, Mijatović, Milošević (od 13. Petković), Aleksić (od 90. Krstić), Đurđević, Radojević (od 90. Vukičević), Šljivić (od 78. Trifunović).

BONUS VIDEO:

Arena 1 Premium Aleksandar Mitrović promašaj na Španija - Srbija