TO JE TO

PARTIZAN ČEKA KONAČAN RASPLET U EVROLIGI - TRAŽI POBEDU I PRATI JOŠ 1 MEČ! Gde je prenos, ko sudi i šta kažu KALKULACIJE

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan dočekuje Panatinaikos I čeka konačan rasplet u Evroligi.

Izvor: MN Press

Partizan je prošao u top8 Evrolige i poslednji meč pred četvrtfinale elitnog takmčenja igra u rasprodatoj Areni protiv Panatinaikosa. Prolaz je obezbeđen, ali duel ima veliki rezultatski značaj jer može da odluči oko protivnika u narednoj fazi. Zbog svega toga će i Željko Obradović i njegov tim tražiti pobedu.

Cilj je jasan i pokušaće još jednom da obraduju publiku. "Pripremali smo se kao i za svaku utakmicu do sada. Nama je važan meč i igraćemo sa željom da odigramo dobro i da pobedimo. Znamo da će dvorana ponovo biti puna, protiv tima koji po svemu onome kako izgleda tim koji imaju ne zaslužuje tu poziciju na tabeli. To je ono od čega moramo da krenemo, da ne razmišljamo na taj način već da ih prihvatimo kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika. I tako smo se i spremali", rekao je Obradović.

Spektkl u najavi, Željko će ugostiti tim sa kojim je osvojio pet od ukupno devet evropskih trofeja. Ovog puta će pokušati da ih rastuži i da usreći punu dvoranu...

KAD I GDE SE IGRA?

Meč se igra u beogradskoj Areni i počinje u 20.30 časova. Ulaznica za utakmicu odavno nema.

GDE JE PRENOS?

Izvor: MN Press

Prenos je na televiziji Sport klub. Kao i obično, tekstualni prenos možete da pratite na MONDU.

KO SUDI?

Izvor: Profimedia/Swen Pförtner/dpa

Sudije na ovom meču su Robert Lotermozer (Nemačka), Žozef Bisang (Francuska) i Rain Perandi (Estonija).

ŠTA KAŽU KALKULACIJE?

U isto vreme kada Partizan bude igrao sa Panatinaikosom igraće se i meč između Barselone i Valensije i crno-beli će osluškivati rezultat sa tog meča. Kalkulacije su prilično jasne, pošto posle pobede Makabija protiv Reala srpski tim više ne može da bude peti.

Dakle, ako Partizan i Barselona pobede, Partizan će igrati sa Real Madridom u četvrtfinalu. Ako Partizan pobedi, a Barselona izgubi, igraće protiv Barse što u teoriji znači da Šarunas Jasikevičijus može da "izabere" sebi protivnika. On će pratiti i ishod meča Žalgirisa i Bajerna i ako litvanski tim pobedi, a pobedi i Barsa, onda će igrati sa njima u četvrtfinalu, a Fenerbahče će ići na Olimpijakos. Ako Panatinaikos napravi iznenađenje u Areni, Partizan može da padne na sedmo mesto samo ako Bajern pobedi Žalgiris u tom slučaju bi Fenerbahče bio šesti, a osma bi bila Baskonija.

ISTORIJA I STATISTIKA

Izvor: MN Press

Partizan i Panatinaikos odigrali su 13 mečeva do sada i uspešniji je grčki tim (8-5). Poslednji duel odigran je u Atini u novembru prošle godine i na tom meču blistali su Kevin Panter (29, 6/8 za tri) i Matijas Lesor (15, 11sk).

Kada je statistika u pitanju, Partizan je bolji u većini parametara. Daje više poena po meču (85,2 naspram 79,8), ima manje izgubljenih lopti(11,3 napsram 11,8), bolje procente šuta za dva, tri i sa linije penala, po uspešno izvedenim slobodnim bacanjima je prvi u Evroligi (82,9 odsto). Ono u čemu je PAO bolji jeste skok u napadu (9,7 naspram 9,2) i glavni razlog za to je dobra igra centra Jorgosa Papajanisa (8,7 poena, 5,7 skokova po meču). Od njega ujedno preti i najveća opasnost.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt