Ponikao u Zvezdi, voli Partizan - Lakić za MONDO najavljuje: "Bićemo problem svima"

Arijan Lakić u Partizan je došao iz Zadra iz kojeg je ispraćen kao veliki i važan igrač tog tima. Došlo je vreme da nastavi karijeru na višem nivou, a u razgovoru za MONDO otkio je da ga to ne brine i da jedva čeka da da svoj maksimum na terenu.

Antonio Ahel/ATAImages

Sa osmehom na licu i vidno ponosan što je tu gde jeste - u Partizanu - Arijan Lakić je pristao da priča za MONDO na otvorenim vratima za novinare. Posle sjajne sezone u Zadru, organizator igre crno-belih vratio se u rodni grad, govorio je o odluci o kojoj ni trenutka nije razmišljao, o tranziciji između Jadrana i Evrolige, kao i o novim saigračima.

Čudnu sezonu Partizana najavila je potpuna rekonstrukcija tima, potom ju je pratila i nesvakidašnja najava igrača na Crno-beloj simfoniji, kad smo 19. avgusta napokon saznali ko je zvanično postao deo porodice u Humskoj. I dok su brojna imena bila "javna tajna", za jednog igrača bilo je sigurno da će obući crno-beli dres, pošto je to trener ZadraDaniel Jusup obelodanio jednom intervjuu rečima: "Šta da kažem, rasplakao sam se kada sam čuo da odlazi. Fantastičan mladić, izuzetan radnik. Drago mi je zbog njega i njegove sjajne familije, znam da ga očekuje izazovan period jer nije mala stvar preći u Partizan", ispričao je tada Jusup i potvrdio o kakvom igraču se radi...

Dimitirijević mlada nada Partizana

Aleksa Dimitirjević prošle godine je u Košarkaškoj ligi Srbije dobio priliku da debituje, simbolično na taj dan je bio i njegov 18. rođendan, pa je pobeda nad Megom u polufinalu bila duplo slađa. Ovog leta prekomandovan je iz juniorskog tima u seniorski i sada će na centarskoj poziciji stajati rame uz rame sa Balšom Koprivicom, BrendonomDejvisom i Tajrikom Džonsom. Jedan od najmlađih igrača Partizana u razgovoru za MONDO pričao je o razlici mlađih kategorija i starijih, kao i o radu sa Željkom Obradovićem.

Dimitirijević je Grobare "kupio" u debitanstkom nastupu kad je postigao osam poena protiv Mege, bio je gotovo nepogrešiv ispord koša i meč je završio sa 75 procenata uspešnosti iz igre. Koji mesec kasnije, navijači su mogli da odahnu - mladi centar je produžio ugovor sa Partizanom - budućnost je mirna. I Simitirijević deli mišljenje navijača: "Zahvalan sam što sam krajem prošle sezone dobio šansu da igram, zahvalan sam i sada jer sam postao deo seniorskog tima, ovde je sve sjajno", rekao je centar Partizana.

Dimitrijević je nastavio saradnju sa prvim čovekom struke Partizana. "Čast je da me trenira najtrofejniji trener Željko Obradović. Treninzi su sjajni, sve ide kako treba", rekao je Dimitirijević.

Bošnjaković i Dimitirijević imaju dvojaku ulogu u Partizanu, po potrebi će igrati juniorska takmičenja kako bi pomogli mlađim selekcijama i uporedo će biti na raspolaganju Željku Obradoviću. Tranzicija iz juniorskog doba u seniorski režim nije laka... "Igra je drugačija, postoji više akcija, sve je ozbiljnije, brže i jače", zaključio je mladi centar Partizana.

Sigurno je da, posle takvih reči, nije lako otići iz kluba koji je toliko pružio jednom mladom momku. Sentimentalne reči trenera veoma su značile novom igraču Partizana Arijanu Lakiću. "Kao što je on bio emotivan, tako sam bio i ja. Zbližite se sa tim ljudima, pa i sa navijačima koji su bili neverovatni. Za ove sve godine koje sam ja proveo tamo, kroz taj težak put koji sam prošao i kroz težak rad isplati se sve, na kraju osetitie tu emociju", ispričao je Lakić.

Lakić je tokom juniorskih dana igrao u Crvenoj zvezdi, potom je karijeru nastavio u Osjeku, Borcu iz Čačka i Sparsima iz Sarajeva, pre nego što je došao u Zadar. Da njegova igra ide uzlaznom putanjom govori i statistika. Primera radi, pre dve godine (2022/23) Lakić je na terenu prosečno provodio nešto više od 20 minuta i za to vreme beležio šest poena, 2,7 skokova i 2,5 asistencije. Godinu dana kasnije igrao je 12 minuta više (32), davao 9,6 poena, hvatao 3,9 lopti i delio 3,4 asistencije. Dve sezone u klubu iz Hrvatske pomogle su momku rođenom u Beogradu da se afirmiše i preporuči Željku Obradoviću

Na spomen dolaska u Partizan Lakić jasno kaže: "Ni sekundu nisam razmišljao kad sam dobio ponudu, verovao sam da će to doći. Kad se desilo, odmah sam prihvatio, shvatio sam da me čeka veliki rad i da mi treba mnogo vremena da budem spreman za ovo, ima tu još vremena i prostora za rad i treninge, ali jedva čekam da dam sav svoj maksimum", rekao je Lakić.

This browser does not support the video element.

Arijan Lakić intervju za MONDO  MONDO/Tijana Jevtić

Novi klub i nova sredina doneli su i nove izazove. Parni valjak izgleda u sasvim drugačije u odnosu na izdanje iz prethodne sezone, a momci protiv kojih je Lakić igrao potpuno su zamenjeni. Sada su tu neki novi igrači, a o njima bivši plej Zadra kaže: "Čini mi se da je ekipa super. Izgleda odlično energetski, pozitivno je sve i momci su dobri. A i na terenu izgledamo isto", kroz osmeh je konstatovao Lakić, pa nastavio: "Izgledamo dobro energetski, ma vrhunski, kako treba - kako doliči Partizanu. Jedva čekam da nas navijači vide takve, da damo sve od sebe svaku utakmicu", sa puno samopouzdanja govorio je Lakić o saigračima.

Nema straha od Evrope

MN Pess 

Ponosan i zadovoljan zbog dolaska u crno-beli tabor Lakić ne razmišlja mnogo o pritisku koji ga očekuje u Evropi. Ne brine ga čak ni tranzicija iz regionalnog takmičenja u Evroligu. "Verovao sam da će doći do saradnje sa Partizanom, radio sam svaki dan na tome da postanem deo ovog tima i sad kad sam ovde, ne bih da kažem osećam se prirodno, ali kao da mi je normalno da budem ovde. Znam da mi treba vremena da se uklopim u to, to je najozbiljniji nivo Evrope, ali ja se osećam srećno i spremno da pomognem ekipi šta god je potrebno", rekao je. 

U pripremnom periodu Partizan je izvojevao tri trofeja, predstavio novu ekipu i moćnom igrom nagovestio da će biti "pretnja" na terenu u ovoj sezoni. Iz perspektive Lakića postoji još mnogo segmenata na kojima tim treba da poradi. "Dobra je stvar što smo pripremni period prošli kako je trebalo, ima tu još dosta stvari koje treba popraviti, trebaće vremena", konstatovao je organizator igre Partizana.

Na kraju, Lakić je rekao ono što svi Grobari žele da čuju: "Spremni smo i mislim da ćemo biti problem svima".

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Partizan himna na početku nove sezone ABA lige  Mondo/Nemanaja Stanojčić