Bek Partizana tragičar u NBA: Mogao da se proslavi, pa se obrukao!

Nije dobro krenula karijera Dvejna Vašingtona u NBA ligi.

Twitter/BasketballSphere7

Dvejn Vašington je tragičar! Amerikanac koji je sezonu počeo u Partizanupreselio se u NBA naprečac pred početak sezone kada je bio "kusur" u razmeni Šarlot Hornetsa, Njujork Niksa i Minesote, a na prvom meču u dresu Šarlota je prosuo pobedu svog tima ili makar šansu da izbori produžetak Stršljenovima. 

Vašington je u poslednjem napadu pri rezultatu 111:109 za Njujork Nikse fauliran na liniji za tri poena, a od tri bacanja nije pogodio nijedno i propustio je šansu da odmah zablista. Na ovom meču je imao sedam poena za osam minuta provedenih na terenu, a nastupio je i Vasa Micić sa osam poena, pet asistencija i tri skoka. Najbolji u Šarlotu bio je Lamelo Bol sa 18 poena, 7 asistencija i 4 skoka, Terens Man je imao 15, a Brendon Miler 12 poena i 5 skokova. Kod Niksa su svi gledali u nastup Karla Entonija Taunsa sa 10 poena, najefikasniji su bili Mekbrajd sa 22 poena, Lendri Šemet sa 16 i Prešs Ačiova sa 15 poena i 5 skokova.

U duelu Toronta i Vašingtona tim iz Kanade je razbio rivala 125:98, a odličnu partiju sa 10 poena imao je Tristan Vukčević u dresu Čarobnjaka, Od njega su u poraženoj ekipi bolji bili samo Džoirdan Pul sa 16 i Aleks Sar sa 15 poena. Toronto sa Darkom Rajakovićem na klupi vodili su Ar Džej Beret sa 17 i Kris Bušer sa 13 poena i 6 skokova.

Još jedan bivši igrač Partizana izašao je na teren u NBA predsezoni, a to je Frenk Kaminski. Finiks je savladao Lejkerse 118:114, a Kaminski je ubacio 5 poena, imao je 2 skoka i asistenciju. Najbolji u pobedničkom timu bio je Džoš Okogi sa 15, Devin Buker, Gilespi i igodaro su imali po 12, a Bredli Bil 11 poena. Sa druge strane Lebron Džejms je upisao 19 poena, 5 skokova i 4 asistencije, Etoni Dejvis 17 poena, 8 skokova i 3 asistencije, a igrao je i Broni Džejms i upisao dva skoka. U poslednjem meču večeri Detroit je savladao Milvoki 120:87. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Dvejn Vašington  MONDO/Nikola Lalović