Slušaj vest

Damir Mikec je dominirao u kvalifikacijama, niko mu nije bio ravan, ali dan kasnije je pucao u finalu i nakon što je sjajno krenuo i upucao 10,7 zaređale su se devetke, pa čak i osmica! Uspeo je da preživi prvu eliminaciju, ali drugu ne i bio je sedmi! U kvalifikacijama u subotu Damir Mikec je dominirao, padale su desetke kao od šale, a sada mu očigledno novi sistem takmičenja nije odgovarao. Prvi put su bile razdvojene kvalifikacije i finale. 

Ko se seća Olimpijskih igara u Tokiju zna da je Damir Mikec u finale tada ušao poslednjim hicem kada je prestigao Gulfama Džozefa iz Pakistana, a onda je nekoliko sati kasnije uzeo srebro iza Džavada Forogija iz Irana. Sada su kvalifikacije i finale bili razdvojeni i potpuno je to promenilo dinamiku takmičenja. Pred same Olimpijske igre na konferenciji za medije naših strelaca Jelena Arunović, sestra Zorane Arunović koja joj je trener je istakla da to mnogo menja samo takmičenje

"Za nas jedna izazovna situacija Iskrena da budem to nije nešto na šta smo računali, ali imali smo iskustvo iz Rija sa kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i to znam da mi je Stevan Pletikosić rekao da je potpuno druga priča. Međutim u Bakuu smo videli da to nije isto i ako sam srećna zbog nekog poraza je taj poraz u Bakuu gde je odmah Zorana ispala i onda smo izvukli pouke. Sada smo to dobro uradili, iskoristili smo tuđe iskustvo, sopstveno iskustvo i čekamo spremni taj dan finala. Mnogo smo se trudili da to izgleda spontano, ali to je sve osim spontantog", istakla je Jelena Arunović.

ZURAB KURTSIKIDZE/EPA Damir Mikec

Pred samo finale, tj. posle kvalifikacija koje je odlično odradio i bio je ubedljivo prvi Damir Mikec je izjavio: "Veoma sam zadovoljan kako su kvalifikacije prošle, sutradan je novi dan i moje treće finale Olimpijskih igara. Napraviću analizu i taktiku sa bratom i da iskoristimo sve što je valjalo, a da ono što nije valjalo popravimo i da sve bude kako želimo."

Ipak, očigledno da našim strelcima za sada nije prijao ovakav sistem takmičenja. Sada čekamo da vidimo Lazara Kovačevića u 11:15 u kvalifikacijama u disciplini 10 metara vazdušna puška, a zatim u ponedeljak od 9:15 kvalifikacije imaju Zorana Arunović i Damir Mikec u miksu, dok Lazar Kovačević u trostavu ima kvalifiikacije 31. jula oko 9 ujutru. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Damir Mikec