Slušaj vest

Srpski džudista Strahinja Bunčić oduševio nas je jutros sa dve pobede na Olimpijskim igrama u Parizu, ali put ka zlatnoj medalji nije mogao da nastavi i nakon trećeg meča - poražen je u borbi za polufinale od Denisa Vijerijua iz Moldavije, ali tu nije kraj njegovog puta. Strahinja će imati priliku da se domogne bronze kroz repersaž, a u njemu će imati samo jednu borbu - kasnije u toku dana!

Po prvobitnom planu Strahinja Bunčić je trebalo da se bori protiv Nuralija Emomalija u polufinalu repersaža. Do tog meča neće doći, pa će ljubitelji džudoa imati priliku da gledaju samo tri okršaja muškaraca u kategoriji do 66 kilgorama. Program počinje u 16:00, a nakon te tri borbe idu četiri meča dama u kategoriji do 52 kilograma. Tek nakon toga, a sigurno ne pre 17:00 časova, Strahinja Bunčić će se boriti za prvu medalju Srbije u Parizu.

Njegov rival Nurali Emomali iz Tadžikistana povredio se i to veoma nezgodno u četvrtfinalnom meču protiv Ebe Hifumija iz Japana i neće moći da nastupi u tom dvoboju. Nakon što je japanski džudista uspeo da ga obori, Nurali se nezgodno dočekao na ruku i tako povredio zglob šake, zbog čega je ostao da leži na tatamiju dok mu se ukazivala medicinska pomoć.

strahinja bunčić
Eurosport/Screenshot 

Kako Emomali ne može da nastavi takmičenje u Parizu, Strahinji će samo još jedna pobeda doneti olimpijsku medalju. Za nju će se srpski džudista boriti protiv poraženog iz okršaja Denisa Vijeirua i Abea Hifumija. Moldavca već dobro poznaje jer je od njega poražen, a Japanac bi bio novi izazov za Srbina koji može da donese prvu medalju našem timu u Parizu.

Podsećamo, Srbija ove godine ima šestoro predstavnika na Olimpijskim igrama. Milica Nikolić je završila takmičenje prvog dala, porazom u osmini finala, a do kraja će nas u Parizu, uz Strahinuju, predstavljati još i Marica Perišić, Milica Žabić, Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj.

BONUS VIDEO:

Instagram Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"