Slušaj vest

Skandal potresa Olimpijske igre. Od momenta kada je Međunarodni olimpijski komitet dozvolio da se u takmičenju kod bokserki takmiči Iman Helif, žena povišenih muških hormona, krenula je bura. Sada je nastao još veći problem kada je turnir počeo i kada je Helif prošao u četvrtfinale.

Italijanka Anđela Karini predala je meč posle 46 sekundi borbe, priznala je da nikada nije dobila toliko jak udarac. Jednostavno, nije želela da rizikuje više. Posle svega što se dogodilo pojavio se jedan srceparajući snimak. Bilo je to kada je i zvanično obezbedila plasman na Igre u Parizu. Posvetila je taj uspeh svom ocu koji je preminuo.

"Htela sam da vam pokažem ovo. Ne znam da li ovo znate, ali ovo je moj otac. Uradila sam ove 'poslednje kilometre', jer sam se jedan dan osetila umorna. Pre Olimpijskih igara u Tokiju sam bila baš umorna. Rekla sam mu 'Tata, treninzi su prejaki, umorna sam, ali neću da odustanem". Rekao mi je 'Anđelina, šampion je kao biciklizam, kada šampion vidi poslednje kilometre. Znaš li šta rade? Vrte pedale još jače'. Sada ti na tim kilometrima, vrti jače, biću sa tobom. To sam i uradila, do samog kraja, borila sam se dok sam osećala krv u očima, htela sam pobedu po svaku cenu, za mog oca", ispričala je tada Anđela u suzama.

Eurosport/Printscreen Prekid meča u boksu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Uspela je da ispuni cilj,da dođe do prilike da osvoji medalju, ali to nije uspela zbog sramotne odluke. Sa druge strane Iman Helif će osvojiti sigurno bronzu ako prođe u polufinale, čak i da tamo izgubi, jer u boksu važe pravila da oba poražena učesnika polufinala osvajaju bonzu.

BONUS VIDEO:

Bokserski savez Srbije Sara Ćirković, boks, bokserka