Slušaj vest

Sportska vest dana sa Olimpijskih igara u Parizu je boks meč između Anđele Karini iz Italije i Iman Hetif iz Alžira. Pobednica ovog susreta rođena je kao žena povišenih muških hormona ali se takmiči u ženskoj konkurenciji, a nakon što je dva puta u uvodnim sekundama meča pogodila u lice protivnicu, italijanska bokserka odlučila je da prekine borbu.

Taj potez naišao je na odobravanje iz Beograda, odakle je sportsko društvo Ušće poslalo podršku Anđeli. Oni su se oglasili saopštenjem u kojem navode da je italijanska bokserka pobedila sistem, a ističu i da će joj u Italiju poslati zlatnu medalju, jer je smatraju pravom šampionkom!

"Poštovana Anđela, duboko smo dirnuti vašim potezom na OI 2024. U duhu sporta i pravih vrednosti želimo da vam odamo priznanje da ste za nas šampion! Moglo se naslutiti na osnovu ceremonije otvaranja u kom pravcu idu OI. Verujemo da je Vaš potez osvojio srca ogromnog dela planete, ali na žalost malo je onih koji to smeju da priznaju... Iskrene čestitke, zadali ste nokdaun nakaradnom sportskom sistemu vrednosti. Mi kao malo sportsko društvo ne možemo da ispravimo nepravdu koja Vam je načinjena ali možemo da Vam pružimo podršku u ovom teškom trenutku za vas i za sport... Simbolično vam šaljemo zlatnu medalju da znate da ste za nas pravi šampion!", navodi se u saopštenju Sportskog društva Ušće sa Novog Beograda.

Eurosport/Printscreen Prekid meča u boksu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Podsećamo, Karini je istakla da nikada nije dobila tako jake udarce tokom boks meča, ali i da je želela da se takmiči zbog preminulog oca koji joj je bio velika podrška. Nije mogla da izdrži prejake udarce koje je trpela, što je tokom meča i rekla svom timu. Iman Hetif će se boriti u četvrtfinalu Olimpijskih igara, u kategoriji do 66 kilograma.

BONUS VIDEO:

Instagram/sonjavasic5  Damir Mikec poveo kolo u Parizu