Slušaj vest

Zorana Arunović i Damir Mikec obradovali su naciju i na Olimpijskim igrama u Parizu doneli su prvu medalju Srbiji. I to zlatnu. U finalu su pobedili turski tandem Jusufa Dikeča i Seval Ilajdu Tarhan. Oni su uzeli odličje, ali se posle tog finala mnogo više pričalo i pisalo o Turčinu. Zašto? Zbog njegovog specifičnog načina pucanja.

Za razliku od ostalih takmičara on je pucao samo sa naočarima za vid, bez ikakvih dodatnih pomagala. Dovoljno je to bilo da mu na društvenim mrežama daju nadimak "turski Džejms Bond". Kako je bilo dobiti ga u finalu pitali smo upravo Zoranu. "Kako ono beše. Mi smo uzeli zlato, ali on je ukrao srca svih. Jusuf je tip, to je kolega. Znam ga 20 godina, to kako on puca deluje opušteno i lagano. To je stil koji on neguje, nikome nije jasno kako nišani sa dva oka", rekla je Zorana u intervjuu za MONDO.

Iako možda na snimcima i slikama deluje da on sve to radi lagano i bez problema, istina je malo drugačija. "Mi smo učeni da koristimo samo jedno oko za nišan. Imala sam i ja neki pokušaj da probam sa dva oka, potrebno je jako puno fokusa, što mi ne treba sada u životu. Izgleda da je opušten, ali je on uložio godine, sate i puno metaka da bi to tako izgledalo. Možda izgleda, ali on nije opušten, ko može opušten da puca u finalu Olimpijskih igara", zaključila je Arunovićeva.

Ovo je Jusuf Dikeč:

Eurosport/Printscreen Turski strelac koji je postao poznat nakon poraza od Srbije.

Pogledajte i ceo intervju Zorane Arunović za MONDO:

BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Damir Mikec i Zorana Arunović dodela zlata