Slušaj vest

Posle odluke selektora ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovanija Gvidetija da više ne vodi ekipu, poznato je da će i muška selekcija ostati bez trenera. Igor Kolaković više neće predvoditi Orlove sa klupe.

Ne tako sjajni rezultati na Olimpijskim igrama u Parizu primorali su Odbojkaški savez Srbije da napravi analizu i u skladu sa tim donese odluke koje će biti najbolje za ovaj nacionalni tim. Posle neočekivano lošeg izdanja ženske selekcije bilo je jasno da Đovani Gvideti više neće voditi žensku selekciju, a to je i sam potvrdio u izjavi posle Igara. Sada je poznato da će i muška reprezentacija morati da nađe novog trenera, jer Igor Kolaković više neće sedeti na klupi. 

Kolaković je završio drugi mandat na trenerskoj funkciji koji je započeo 2022. i za to vreme je uspeo da izbori plasman na Olimpijske igre na kojima Orlovi nisu bili punih 12 godina. Po završetku Igara, Kolaković je izrazio želju na mesto selektora zauzme neko mlad i nov, sa novim idejama i energijom.

U svom prvom mandatu kao selektor Srbije Kolaković je reprezentaciju vodio do bronze na Svetskom prvenstvu 2010. godine, dva srebra i bronze u Svetskoj ligi, kao i tri medalje na Evropskim prvenstvima. Pored bronzi osvojenih 2007. i2013. godine, Igor Kolaković je Srbiju predvodio i do zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2011. godine.

BONUS VIDEO: 

RTS/Printscreen Slavlje odbojkašica