Srpkinja besna posle Olimpijskih igara! Sari ukrali pobedu u Parizu: "Sudije nisu fer!"

Nakon što su sudije odlučile pobednicu, Sara Ćirković smatra da joj je uskraćen trijumf u prvom meču Olimpijskih igara.

Vladimir Sporcic/© MN press, all rights reserved

Srpska bokserka Sara Ćirković poražena je u prvom meču na Olimpijskim igrama, a sudije su pobedu poklonile Tajlanđanki Jutamas Jitpong, a na račun suđenja odmah je stigao prigovor. Selektor Mirko Ždralo jasno je rekao da su sudije pokrale srpsku takmičarku, a sada je takav stav na društvenim mrežama iznela i Sara!

Dan nakon poraza na bodove, odnosno nakon što su sudije donele veoma kontroverzne odluke u prve dve runde, Sara Ćirković je istakla da joj je uskraćena mogućnost da ostvari san, iako je sebe videla na pobedničkom postolju. Po njenim rečima, sudije nisu bile fer i oštetile su je na putu do odličja.

"Moje putovanje na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine se završilo. Ne mogu rečima opisati koliko sam razočarana i koliko mi je teško. Prosto ne mogu da verujem da sam izgubila na startu Olimpijskih igara. Smatram da sam juče uradila sve što je do mene i sve što je apsolutno bilo potrebno da odnesem pobedu. Nažalost sudije nisu bile fer. Oštetili su me i uskratili mogućnost da ostvarim svoj san. Samo ću to reći. Videla sam sebe na postolju sa medaljom oko vrata. Sanjala sam to, verovala čvrsto. Ovaj put nije bilo dovoljno. Nemam šta da dodam sem da se zahvalim svima na podršci, zaista sam imala veliki vetar u leđa, hvala puno mojim ljudima. Bilo kako bilo verujem da će sve jednog dana biti na svom mestu, jer nikad ne možemo biti sigurni na koji dobar put će nas loša sreća dovesti", napisala je na svom Instagram profilu srpska boksera. Pogledajte njenu objavu:

Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri Sara Ćirković je psotigla na Evropskom prvenstvu 2023. godine, kada je u Beogradu osvojila zlatnu medalju. U tom trenutku imala je samo 19 godina, pa je postalo jasno da je pred njom velika sportska karijera.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"  Instagram