Derbi na startu, nikad burniji start Superlige: Partizan dolazi u goste crveno-belima posle rata saopštenjima!

Vojvodina i Partizan odigraće derbi na samom startu Super rukometne lige.

MN Press

Počela je nova sezone u srpskom rukometu, podeljen je prvi trofej, a već se diglo mnogo prašine. Vojvodina i Partizan su redom izbacivali saopštenja nakon finala Superkupa, a sada je žreb hteo da se sastanu i u prvom kolu ligaškog dela takmičenja. Nakon što su svi ostali mečevi završeni u sredu od 18 časvoa će u hali SPENS biti odigran derbi srpskog rukometa. 

U finalu Superkupa Vojvodina je uspela da pobedi predvođena sjajnim Milanom Jovanovićem, ali će na ovom meču biti oslabljeni pošto povređeni srednji bek Stefan Dodić neće moći da nastupi na utakmici. Posle osvajanja Superkupa Srbije i Svesrpskog kupa trener Vojvodine Boris Rojević je samo mogao da bude zadovoljan igrom svog tima. 

"Srećan sam zbog toga kako smo otvorili sezonu sa dva trofeja, iako smo promenili gotovo pola tima. To dovoljno govori o posvećenosti svih igrača, koji su skoro dva meseca priprema odradili sjajno. Radujemo se svakoj pobedi i svakom novom trofeju. Teško je u kratkom vremenu dva puta pobediti istog rivala, koji zaista ima ogroman kvalitet. Mi znamo naš put i naš cilj, igramo kod kuće, iako se dosta priča o tome u kojoj hali će se igrati. Pozivam naše navijače da podrže naše momke, da se stvori prava sportska atmosfera, kao što je bila u Banjaluci da svako bodri svoj tim i da uživamo u najboljem rukometu u našoj zemlji. Drago mi je što sam video fer i sportsko ponašanje igrača i obe klupe; svi mi imamo obavezu da budemo pravi sportisti i primer drugima", rekao je Boris Rojević.

Mladi srednji bek Partizana Veljko Popović je istakao da njegovu ekipu čeka uzbudljiv susret sa velikim rivalom. Postoji motivacija da crno-beli vrate Voši za poraz u prvom meču sezone, a nada se trener Đorđe Ćirković da će Bojan Madžovski biti spreman za ovaj meč. 

"Svaki naš duel sa Vojvodinom je uzbudljiv od početka do kraja. U Banjaluci nam je falilo smirenosti, boljih ideja u napadu i energije u određenim trenucima kada smo imali priliku za preokret. Očekujem prelep ambijent u Novom Sadu i verujem da će naši navijači prepoznati koliko je ovo bitna utakmica za nas. Mislim da smo taktički spremniji nego što je to bio slučaj u Superkupu. Daćemo sve od sebe da uzmemo dva boda, a mislim da će presuditi veća želja i energija za pobedom. Pozivam naše navijače da dođu u SPENS i budu nam vetar u leđa, jer su nam uvek bili od velike pomoći", poručio je Popović.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vojvodina rukomet   Arenasport/printscreen