Slušaj vest

Ceo svet danas priča o reakciji Novaka Đokovića na Vimbldonu. Ne na mreži, ne sa osnovne linije, nego kraj mikrofona, kada je publici sasuo u lice sve što misli o njihovom ponašanju. Đoković se još tokom meča sa Holgerom Runeom svađao sa dobrim delom publike koja mu je zviždala, pa ih je zato "poslao na spavanje", međutim reporter mu je odmah sugerisao da možda nije u pravu i da su vikali "Ruuune".

Đoković se nije složio sa tom ocenom i odmah je replicirao novinaru: "Ne prihvatam to. Znam da su navijali za Runea, ali ja više od 20 godina na turu i znam šta je šta. To je bio izgovor za zviždanje meni. Igrao sam u mnogo težim okruženjima, verujte mi, ne možete da me dotaknete...", rekao je Nole, a vi poslušajte ko je u pravu. Pojačajte ton!

RTS1 Navijači zvižde Novaku Đokoviću

Da li viču "buuu" ili "Ruune"? Oko toga će verovatno dugo biti spora, pošto je i Holger Rune rekao da misli da su skandirali njemu, dok sa druge strane Nole insistira da dobro zna šta su pokušavali da rade "pritajeni" navijači Danca: "To njihovo urlikanje je bilo usmereno njemu, i to je okej, ja sam to i tolerisao znajući da ga podržavaju. Ali, to je preraslo u provokaciju i jedan izraz nepoštovanja, nesportsko ponašanje tog dela publike. Nakon moje greške, svakog poena koji izgubim, to su radili. Smatram da to nije u redu!", rekao je Novak za "Sport Klub".

Anketa

Šta publika viče Novaku na Vimbldonu?


U međuvremenu, novinarka Bi-Bi-Sija Sara Tornton je napisala na Tviteru da je Đoković u pravu: "Bila sam na Centralnom terenu i pomislila sam da ima dosta kretena koji zvižde Đokoviću i kriju se iza imena Rune. To se brzo raširilo. Ali, kao teniski navijač moram da kažem da je sjajan tenis koji su igrali nadmašio to", napisala je ona.

Pogledajte i fotografije sa sada već istorijskog meča Đokovića i Runea, uz podsećanje da će najbolji srpski teniser na teren u sredu protiv Aleksa de Minora:

Tim Ireland/EPA Novak Đoković

Pogledajte i "zapaljiv" govor Novaka Đokovića posle pobede nad Runeom:


BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Novak Đoković među navijačima

(MONDO - M.V.)