Slušaj vest

Ima i gorih načina da se ode u penziju, tako da je igranje na jednom od najpoznatijih teniskih stadiona na svetu možda na neki način i lep kraj karijere. Tako na stvari gleda Australijanac Metju Ebden koji je lako i ubedljivo izgubio od Novaka Đokovića na startu Olimpijskih igara (6:0, 6:1).

Meč je trajao manje od sat vremena, srpski as se nije pošteno ni oznojio. Po završetku svega se australijski igrač oglasio na društvenim mrežama i potvrdio da će da se fokusira od sada samo na dubl. Inače, on je treći igrač sveta u konkurenciji parova i ima dva osvojena grend slema u igri parova (Australijan open ove godine i Vimbldon pre dve godine).

"Mogu sa sigurnošću da kažem da sam se zvančno penzionisao iz singlova posle ovoga. Bilo je zadovoljstvo deliti teren sa Novakom na poslednjem singl meču na stadionu 'Filip Šatrije'. Želim ti sve najbolje u nastavku turnira (ako ne igraš protiv nekog Australijanca). Nadam se da ćeš osvojiti zlato", napisao je Ebden i odao sliku koze kao jasnu aluziju da je Đoković za njega najbolji svih vremena (GOAT prim.out).

DIVYAKANT SOLANKI/EPA Đoković - Ebden

Čak je i Đoković po završetku meča kritikovao organizatore Olimpijskih igara zbog pravila da igra neko ko je specijalista za dubl i koga ne zanima singl. Žao mi je zbog Ebdena, usredsređen je na dubl. Nelogična su pravila, da ako neko otkaže, zovete dubl igrača koji igra singl. A imate igrače koji su na listi čekanja. To je neprimereno, nije to isti nivo u kontekstu konkurencije. Što se mene tiče, odličan početak i priprema za sledeće kolo i mogući meč sa Nadalom", poručio je Đoković.

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara