Slušaj vest

Novak Đoković započeo je učešće na Olimpijskim igrama na najbolji mogući način. Brzom i sigurnom pobedom. Deklasirao je Metjua Ebdena za manje od sat vremena igre (6:0, 6:1). Više je ovo izgledao kao trening meč nego kao duel prvog kola na tako velikom takmičenju.

Dueli se igraju u kompleksu Rolan Garosa, tako da je pariska šljaka odlično poznata srpskom asu. "Sjajna atmosfera pod krovom, znam da je većina mečeva otkazana, pa smo imali sreću da budemo pod krovom. Atmosfera je drugačije nego na Rolan Garosu. Video sam kako se publika ponašala, zastave, muziku, meksičke talase, tako nešto ima samo u Dejvis kupu i uživao sam. Nije bilo nekog velikog pritiska, pričao sam već o tim nelogičnim pravilima, nadam se da će se promeniti. Mnogi su u singlu čekali, pa i naš Hamad Međedović je mogao da dođe i da igra za nekoliko sati", rekao je Novak.

Naredni rival mogao bi da mu bude Rafael Nadal koji pre toga treba da pobedi Martona Fučoviča. "Trebalo bi da se igra u ponedeljak. Ako Rafa dobije, spremaću se kao da je finale, sa njim je uvek tako. Svi žele da ga vide ovde. Pratiću njegov meč, kako se oseća, kreće, biće analiza, finale pre finala."

Kurir/Dado Đilas Novak Đoković Olimpijske igre 2024

Poručio je da neće gledati dubl Nadala i Alkaraza i da će to vreme da iskoristi da uživa da provede sa decom. "Gledaću Nadala u singlu u nedelju. Šta ću ako se poklope on i košarkaši? Ništa, gledaću košarkaše, oni su mi bitniji", jasan je Nole.

Usledilo je pitanje o prelasku sa vimbldonske trave na šljaku. Prvenstveno zbog operacije meniskusa koju je imao početkom juna. "Koleno je dobro reagovalo, jeste meč kratko trajao, ali mi to ne smeta. Trenirao sam dosta pre Pariza i u Parizu i zadovoljan sam. Osećam se spremniji nego na Vimbldonu."

Na kraju se i našalio na tu temu. "Uradio sam odlične pripreme za Olimpijske igre, sve u svemu začin C", nasmejao se Đoković.

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara