Slušaj vest

Srpski teniser Novak Đoković igra protiv Rafaela Nadala u drugom kolu turnira na Olimpijskim igrama, a mnogi su taj njihov duel opisali i kao "poslednji ples". Čak 60 put sastaju se dvojica najvećih tenisera u istoriji, a iako kladionice kažu da je Nole ubedljivi favorit, ne treba zaboraviti da je Rafa "kralj šljake" i da je na stadionu "Filip Šatrije" čak 14 puta osvojio grend slem pehar.

Zbog toga, očekuje se da publika bude na njegovoj strani, međutim neće biti situacija baš kao na Rolan Garosu. Navijači su više "olimpijski", oni koji prate isključivo Olimpijske igre, a ne samo Rolan Garos, tako da bi Đoković trebalo da ima solidnu podršku, čak bolju nego da su drugačiji uslovi u pitanju. Pogledajte kako je izgledao njihovi izlazak na teren, utisak je da su navijači čak podjednako navijali za obojicu:

Eurosport/screenshot Novak Đoković i Rafael Nadal izlazak na teren na Olimpijskim igrama u Parizu

"Bilo je lepo, dosta boja na tribinama, puno zastava, ljudi koji su došli da podrže sportiste. Drugačija je publika nego na Rolan Garosu. Dosta ih je što prate Rolan Garos, ali više onih koji vole sport i Olimpijske igre. Stvarno je bio spektakl. Sreća da sam igrao na Centralnom terenu jer pada kiša, fantastična je atmosfera", pričao je Đoković posle pobede u prvom kolu.

Podsetimo, Novak Đoković i Rafael Nadal su igrali do sada 59 puta, a jednu pobedu više ima srpski as. Njih dvojica su inače u solidnim odnosima, ali jednu stvar Nole nikada neće oprostiti Rafi.

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Novak Đoković se krsti pred početak Olimpijskih igara

(MONDO - M.V.)