Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u subotu će igrati Dejvis kup u dresu Srbije, a to je možda i poslednji put da ga beogradska publika gleda u dresu nacionalnog tima. Protivnik će biti Grčka i ne očekuje se da Đoković ima težak posao jer nije doputovao Stefanos Cicipas, pa će mečevi u hali "Aleksandar Nikolić" verovatno proći u veoma opuštenoj atmosferi.

Delimično zbog toga, a delimično jer nisu svi zainteresovani uspeli da kupe kartu za mečeve, reprezentacija Srbije je u petak uveče imala otvoreni trening u Pioniru. Hala nije bila ispunjena do poslednjeg mesta, ali je nekoliko hiljada teniskih zaljubljenika došlo da vidi Novaka Đokovića u Beogradu, njegovom gradu! Pogledajte fotografije sa lica mesta:

MN Press Novak Đoković

Novak u ovoj fazi ističe da mu je igranje za Srbiju poseban motiv i da ga to inspiriše više nego bilo koji turnir na svetu. Videli smo to i pre nekoliko nedelja u Parizu, kada je u finalu Olimpijskih igara odigrao najbolji meč sezone, savladao Karlosa Alkaraza (7:6, 7:6) i stigao do prve zlatne medalje u karijeri. Bio je to praktično jedini veliki trofej koji mu nedostaje u karijeri.

Ranije je Novak sa timom Srbije osvojio Dejvis kup 2010. godine i ATP kup 2020. godine, u premijernom izdanju. Pored toga je rekorder po broju grend slem titula, trofeja sa Mastersa, Završnih mastersa, nedelja na prvom mestu ATP liste,...

Bonus video:

MONDO Đoković