Dirljiva poruka Đokovićevog velikog rivala: "Poslednja želja? Da Novak osvoji zlato, njemu to znači!"

Bili su veliki rivali, ali su i dobri prijatelji, pa Endi Marej navija za Novaka Đokovića.

Instagram/andymurray

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ušao je u finale Olimpijskih igara i već nekoliko puta istakao koliko mu znači taj rezultat - pričao je o tome odmah na terenu, oglasio se na društvenim mrežama, govorio na konferenciji, a videlo se da mu znači i dok je slavio sa Srbima u Parizu. Čak i neki od najvećih rivala u karijeri srpskog tenisera žele da on savlada Karlosa Alkaraza i osvoji zlatnu medalju!

Takvog je stava Endi Marej, slavni teniser koji je imao čast i zadovoljstvo da bude najbolji teniser planete u najjačoj eri svetskog tenisa - dok je Novak Đoković preuzimao primat od Rodžera Federera i Rafaela Nadala za koje se smatralo da su nedodirljivi. Novak je oborio gotovo sve njihove rekorde, a jedino mu zlato sa Olimpijskih igara fali da upotpuni kolekciju trofeja sa najvećih svetskih takmičenja.

Upitan za poslednju želju koju ima u tenisu i šta bi to voleo da ostvare njegove kolege, Marej je iskreno odgovorio. "Da Novak osvoji zlatnu medalju u Parizu. To mu mnogo znači, svaki put kada igra za svoju zemlju, vidi se koliko je bitno za njega. Bilo bi fantastično kada bi mogao da osvoji olimpijsko zlato", rekao je Endi Marej novinarima i dodao da su njegovi najvažniji mečevi u karijeri bili upravo protiv srpskog tenisera.

Marej je 2012. godine svoju prvu grend slem titulu osvojio na US openu pobedom u finalu nad Novakom Đokovićem, nakon što je imao čak četiri poraza u finalima najvećih svetskih turnira. I svoj prvi Vimbldon, u leto 2013. godine, osvojio je nakon što je savladao Novaka Đokovića u finalu. Jedini Završni masters u karijeri osvojio je 2016. godine pobedom nad Đokovićem u finalu, a zanimljivo je da mu je Novak "uzimao meru" čak pet puta u grend slem finalima.

Ipak, njih dvojica su pored velikog rivalstva uvek bili veoma dobri prijatelji. To pokazuju i poruke koje su prethodnih nekoliko dana razmenjivali preko društvenih mreža, nakon što je postalo jasno da Britanac prestaje sa profesionalnim igranjem tenisa. Tada su nasmejali ceo teniski svet svojom prepiskom. Marej je na Olimpijskim igrama u Parizu igrao samo dubl, a u paru sa Danijelom Evansom poražen je od američkog tandema Tejlor Fric/Tomi Pol, u četvrtfinalu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Novak se svadja sa sudijom  RTS