Predstavljamo vam recept za egzotičnu piletinu u sosu, sa dodatkom ananasa. Recept je veoma jednostavan i pogodan za početnike, a možete poslužiti piletinu uz pirinač, odlično će se slagati uz bogati sos.

Sastojci:

500 grama pilećih prsa

Sveži ili konzervirani ananas, 500 grama

Jedan crni luk

Jedna paprika

Dva čena belog luka

Tucana ljuta paprika

Soja sos

Susam

Ulje

Priprema:

Iseckajte piletinu na kockice, i propržite na zagrejanom ulju sa svih strana. Ako koristite sveži ananas, iseckajte ga na kockice, dok bi konzervirani trebalo najpre da iseckate, a zatim ocedite.

Dodajte u tiganj sa piletinom kockice ananasa, sitno sečeni beli i crni luk, i papriku isečenu na tračice. Obilno zalijte soja sosom, oko 200 mililitara, smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta. Začinite sa malo ljute paprike, po potrebi, možete dodati i malo vode ili soka ananasa iz konzerve ako vam se čini da tečnost prebrzo isparava. Kada sos lepo ukrčka, servirajte uz bareni beli pirinač i pospite susamom.

Imate li vi omiljenu kombinaciju mesa i voća? Recite nam u komentarima!