Predstavljamo vam jednostavan recept za sladoled od lubenice. Ovaj sladoled, koji se naziva sorbe, ne sadrži mlečne proizvode i idealno je osveženje za tople dane.

Sastojci:

Polovina lubenice srednje veličine, očišćena i bez koštica

Dve kašike sveže ceđenog soka od limuna

60 mililitara mlake vode

Med (ako baš, baš volite slatko, ili su vas prevarili na pijaci pa se ispostavilo da "kraljica slasti" nije ni služavka, a ne kraljica)

Priprema:

Lubenicu očistite od koštica, isecite na kockice, složite na poslužavnik u koji ste stavili papir za pečenje, i zamrznite preko noći.

Pre pripreme, izvadite lubenicu na pet minuta, da malo "popusti", pa je stavite u blender. Dodajte sok od limuna i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte pomalo mlake vode.

Ako volite mekšu teksturu, služite odmah ukrašeno listićima nane, ili vratite u friz na sat, dva, da se još malo stegne.

Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:

Domaći "čizkejk sladoled"

Posni sladoled od jagode

Domaći sladoled od banane

Domaći sladoled od breskve

Domaći sladoled od kajsija

Sladoled od ananasa bez šećera

Domaći sladoled od borovnica i limuna