Predstavljamo vam jednostavan recept za sladoled od lubenice. Ovaj sladoled, koji se naziva sorbe, ne sadrži mlečne proizvode i idealno je osveženje za tople dane.
Sastojci:
Polovina lubenice srednje veličine, očišćena i bez koštica
Dve kašike sveže ceđenog soka od limuna
60 mililitara mlake vode
Med (ako baš, baš volite slatko, ili su vas prevarili na pijaci pa se ispostavilo da "kraljica slasti" nije ni služavka, a ne kraljica)
Priprema:
Lubenicu očistite od koštica, isecite na kockice, složite na poslužavnik u koji ste stavili papir za pečenje, i zamrznite preko noći.
Pre pripreme, izvadite lubenicu na pet minuta, da malo "popusti", pa je stavite u blender. Dodajte sok od limuna i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu. Ako je potrebno, dodajte pomalo mlake vode.
Ako volite mekšu teksturu, služite odmah ukrašeno listićima nane, ili vratite u friz na sat, dva, da se još malo stegne.
Pišite nam koji je vaš omiljeni recept za domaći sladoled, a isprobajte i ove recepte:
Partizan nemilosrdan u ABA, gazi redom: Pukla stotka, crno-beli ne daju vrh tabele!
Pukla stotka u "Areni", Zvezda ne da Partizanu da pobegne: Crveno-beli stigli na vrh, sad čekaju derbi!
Željko slušao, novinar ga šokirao predavanjem usred konferencije: Je l' znate zašto je Zvezda inferiorna?
"Bilo je čudnih odluka...": Drčelić se oglasio nakon poraza Zvezde u Evroligi!
Kosovo više neće da igra! Sazvali hitnu konferenciju za medije pa zapretili - više ni meč, ako ih ne priznaju!