Novi selektor Srbije, Dik Advokat, predstavio se mlaobrojnim gledaocima na stadionu Partizana remijem protiv Francuske 1:1.

Da je u pitanju bila takmičarska, a ne prijateljska utakmica, sigurno bismo bili zadovoljni ovim rezultatom, međutim, ovako bi se ukupan utisak mogao opisati rečima "dobro je, moglo je i bolje".

Gosti su poveli u 13. minutu preko Pola Pogbe, koji je ostao usamljen u petercu našeg kaznenog prostora na centaršut iz kornera. Prethodno je lopta na prvoj stativi prošla pored Muse Sisoka, ali i dvojice naših igrača, Kolarova i Gudelja.

Na 1:1 izjednačio je Aleksandar Kolarov deset minuta pre kraja, kada je snažno šutirao sa oko 20 metara posle kratkog dodavanja Branislava Ivanovića iz prekida.

Meč je odigran u sporom ritmu, posebno prvo poluvreme, dok je u drugom povremeno bilo uzbuđenja pred oba gola, ali kao da je igračima i jedne i druge reprezentacije nedostajalo živosti, borbenosti i želje za nadmetanjem.

Opet, nije ovo bio meč za bodove, ali posebno kada su "orlovi" u pitanju, motiv više trebalo je da im bude šansa za dokazivanje novom selektoru.

Što se tiče timske igre, pokazalo se da Holanđaninu i njegovom stručnom štabu predstoji veliki rad na defanzivi, dok smo najopasniji bili posle ofanzivnih prekida.

PRVO POLUVREME:

Prvo poluvreme završeno je vođstvom gostiju 1:0, a osim te akcije Francuzi nisu mnogo pretili.

Najbolju šansu za Srbiju imao je Zoran Tošić u 24. minutu, posle odlične kombinacije sa Dušanom Tadićem, ali je vezista CSKA sa ivice kaznenog neprecizno gađao gornji desni ugao Lorisovog gola.

U finišu prvog poluvremena Branislav Ivanović je pogodio prečku udarcem glavom na centaršut iz prekida, doduše i da je bio precizan, gol ne bi bio priznat, pošto je dosuđen prekršaj našeg kapitena, iako se činilo da nije postojao.

Bilo je to otprilike sve što su pokazali "orlovi" u prvom poluvremenu, koje je obeleženo prilično sporim tempom igre na obe strane.

DRUGO POLUVREME:

Nastavak meča počeo je mnogo uzbudljive i brže.

Samo nekoliko sekundi po povratku sa odmora Francuska je imala šansu da povede 2:0. Loik Remi je bukvalno "odneo" Nastasića i Stefana Mitrovića u duelu, ali su oni nekako uspeli da "iščačkaju" loptu. Na nju je natrčao Remi Kabela i snažno šutirao, međutim, Stojković je sjajno "skratio ugao" i sačuvao mrežu.

U 48. minutu gol Kolarova iz udarca sa leve strane poništen je zbog prethodnog ofsajda Lazara Markovića, koji mu je prosledio loptu.

Srbija je do izjednačenja mogla i u 58. minutu, kada je Filip Đorđević lepo ostavio loptu za Baneta Ivanovića, ali je šut kapitena koji se iznenada našao u napadačkoj ulozi bio izblokiran.

Nova akcija po levoj strani usledila je u pet minuta kasnije. Marković je "muški" izdržao duel sa protivničkim igračem i odigrao povratnu za Kolarova, koji je snažno šutirao po zemlji, ali je Loris uspeo da "ukroti" loptu.

Uvertiru za kasniji pogodak Kolarov je imao u 68. minutu, kada je sjajan šut iz slobodnog udarca sa oko 20 metara Loris "paradom" uspeo da pošalje u korner.

Nedugo zatim usledio je i već opisani pogodak, a u 88. minutu umalo nismo došli do pobede. Ivanović je sjajno skočio na centaršut Tošića iz kornera, ali je Loris uspeo da uz pomoć stative sačuva mrežu.