Džeremi Klarkson

  • Profesija: Voditelj
  • Datum rodjenja: 11. april 1960. u Donkasteru, Velika Britanija
  • Horoskopski znak: Ovan
Biografija:

Duhoviti voditelj bez "dlake na jeziku" i kao klinac je voleo da pravi probleme, pa je izbačen iz škole zbog "pušenja, pića i generalnog dosađivanja okolini". Zaposlio se najpre kao novinar i pisao o brzim kolima, a svetsku popularnost stekao je kada je ljubav prema automobilima počeo da deli sa TV auditorijumom u emisiji "Top gear".

Klarkson, zajedno sa Ričardom Hamondom i Džejmsom Mejem, godinama oduševljava publiku širom sveta pričama o najbržim ili najluđim kolima, ali i jedinstvenim ironičnim humorom u kom nema mesta političkoj korektnosti.

Tokom godina, uspeo je mnogima da se zameri, a čak je imao dugogodišnju svađu sa Pirsom Morganom, koji je objavio fotke oženjenog Klarksona kako se ljubi sa drugom ženom. Zbog toga ga je polio vodom, i udario pesnicom na jednoj dodeli nagrada.

Klarkson se oženio svojom menadžerkom Frensis Kejn 1993, i imaju troje dece - Emili, Finloa i Katju. Rastali su se sredinom 2014, a voditelj je dovođen  u vezu sa izvesnom Filipom Sejdž, mada ništa nije potvrdio.

Klarkson nikada nije napravio nijedan zabeleženi saobraćajni prekršaj. Takođe, kao i ostala dva voditelja, mora sam da kupuje automobil po regularnoj ceni u prodavnici - BBC zabranjuje ekipi "Top geara" da prihvata poklone ili popuste od proizvođača. Ima, ili je imao automobile među kojima su "Mercedes SLS AMG Roadster", "Aston Martin Virage", "Lamborghini Gallardo" i drugi, a "Škodu Yeti" nazvao je jednim od najboljih automobila na svetu.

Klarkson je u martu 2015. najpre privremeno suspendovan, zbog optužbi da je udario producenta koji u hotelu nije mogao da mu obezbedi vruć obrok, već samo hladnu zakusku. BBC je pokrenuo istragu o ovom slučaju.

Klarkson je otpušten 25. marta 2015.

Saznajte više Zatvori

Povezane Vesti