• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA "EVROPSKE" VOZOVE: Srbijavozu za "šoping" 100 miliona evra od EBRD-a

Izvor mondo.rs

Putovanje srpskim železnicama postaće sigurnije i udobnije zahvaljujući kupovini novih 18 vozova koju će Srbijavoz ostvariti EBRD kreditom od 100 miliona evra, saopšteno je iz evropske banke.

Srbijavoz kupiće nove vozove sa četiri vagona, koji će pružati udobne i pouzdane usluge regionalnog prevoza putnika na elektrifikovanim deonicama železničke mreže.

Očekuje se da će ovo poboljšanje usluga Srbijavoz kompanije podstaći nove putnike da počnu više da koriste železnički transport, što dugoročno može doprineti smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Možda će vas zanimati

Železnička infrastruktura u Srbiji pretrpela je ozbiljna nedovoljna ulaganja od početka devedesetih godina. Kao rezultat, većina putnika u Srbiji danas koristi drumski saobraćaj (koji veoma zagađuje okolinu) dok železnicu koristi svega pet procenata.

Početkom 2000-ih, Srbijavoz pokrenula je veliki remont svoje mreže i usluga, sa EBRD-om kao jednim od ključnih partnera u ovom procesu. EBRD je do sada već podržao srpsku železnicu u kupovini novih putničkih vozova i teretnih vagona koji sada povezuju neke od najvećih gradova u zemlji.

MILIJARDU EVRA U SRBIJU

EBRD je do sada odobrila preko milijardu evra za ulaganja u održivu infrastrukturu u Srbiji i predvodi u finansiranju “tranzicije ka zelenoj ekonomiji”, sa ulaganjima u ključnu saobraćajnu i gradsku infrastrukturu, obnovljive izvore energije i projekte energetske efikasnosti.

Osim ulaganja u novi vozni park, EBRD je takođe podržao Srbijuvoz u proširenju i modernizaciji železničkog depoa za održavanje u Zemunu, kao i nastojanjima kompanije da unapredi svoje informacione sisteme, upravljanje energijom kao i sistem za prodaju karata.

Paralelno s tim, EBRD podržava kompaniju u poboljšanju organizacije i korporativnog upravljanja, što bi trebalo da doprinese povećanju efikasnosti i ukupnoj modernizacij kompanije.

EBRD je vodeći institucionalni investitor u Srbiji. Banka je uložila više od 5 milijardi evra u 250 projekata u zemlji. EBRD podržava razvoj privatnog sektora i prelazak na zelenu ekonomiju, kao i ulaganje u infrastrukturu i poboljšanje povezanost u regionu Zapadnog Balkana.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image