• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODOBRENO: CEE-BIG preuzima Capitol park u Rakovici

Autor . Izvor Tanjug

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji CEE-BIG iz Amsterdama da postane vlasnik beogradskog RCP Projekta.

 ODOBRENO: CEE-BIG preuzima Capitol park u Rakovici Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Time nizozemska kompanija postaje i vlasnik šoping mola Capitol Parka Rakovica u istoimenom beogradskom naselju, objavljeno je na sajtu Komisije.

Objekat RCP Projekta je u ulici Patrijarha Dimitrija i ima bruto površinu za izdavanje od 21.000 kvadratnih metara, a ova firma ima tri vlasnika, od kojih je većinski First Retail International NV osnovan po zakonima Belgije, navodi se u rešenju.

Možda će vas zanimati

EE-BIG je Komisiju upoznao sa namerom da kupi sve udele RCP-a i tako postane vlasnik maloprodajnog parka Capitol Park Rakovica.

Capitol Park u Rakovici otvoren je 2017. godine na prostoru nekadašnje fabrike za proizvodnju guma Rekord.

Po završetku ovog posla pod kontrolom CEE-BIG-a u Beogradu će biti 53.221 m2 što je 13,93 odsto "ukupnog modernog maloprodajnog prostora" u Gradu Beogradu koji se prostire na 382.000 m2.

CEE-BIG je u većinskom vlasništvu izraelske firme BIG Shopping Centers lidera u izgradnji otvorenih trgovinskih centara u Izraelu gde imaju 22 otvorena objeka i 5 projekata u razvoju - na ukupno 310.000 m2, navodi se u rešenju.

BIG grupa u SAD upravlja sa 27 šoping centara a u Srbiji trenutno poseduje četiri trgovinska centra - u Novom Sadu, Beogradu, Pančevu i Inđiji.

BIG je u Srbiji prisutan preko 13 privrednih društava a jedno od njih CEE-BIG Danube razvija projekat izgradnje trgovinskog centra u Šapcu, dok je drugo Minel Kotologradnja Real Estate dobilo građevinsku dozvolu za Retail Box od 26,6 hiljada kvadratnih metara u Beogradu.

CEE-BIG je u prijavi Komisiji naveo da je odustao od izgradnje trgovinskog centra Big Fashion na Vidikovcu i da planira da na toj lokaciji gradi stambene objekte.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image