• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEZ POSLA ostaje POLA MILIONA Italijana

 Georgi Mitev Šantek
Autor Georgi Mitev Šantek
Izvor Tanjug

U Italiji će tokom 2020. godine oko 500.000 ljudi izgubiti posao zbog krize izazvane virusom covid-19.

Stopa zaposlenosti u toj zemlji iz perioda pre pandemije vratiće se na isti nivo tek 2023, procena je italijanske nacionalne agencije za politike aktivnog tržišta rada ANPAL.

Od oko pola miliona radnih mesta koja će biti ukinuta ove godine, očekuje se da će oko 50 odsto biti otvoreno 2021. godine.

Možda će vas zanimati

U Italiji, koja ima više od 60 miliona stanovnika, pre krize sa korona virusom zaposlenih je bilo ukupno 23,4 miliona.

Italija sa oko 33.000 žrtava virusa kovid-19 suočava se i sa teškim ekonomskim posledicama najduže blokade u Evropi iz koje posle oko dva i po meseca izlazi postepenim pokretanjem poslovanja.

Otpuštanja je, ali i zapošljavanja, u vreme epidemije bilo i u Srbiji. Ministar rada Zoran Đorđević je dao podatak da je za vreme vanrednog stanja, kada je većina firmi prestala da radi a ostali prešli na "rad od kuće", otpušteno 16.000 ljudi.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), broj zaposlenih je sredinom maja iznosio 2.196.372, što je za 6.988 više u odnosu na stanje 27. februara, što su poslednji raspoloživi podaci pre uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Antonio

Levicari i Zeleni umesto da se zestoko bore protiv tzv izbeglica i migranata koji radnicima uzimaju radna mesta, obaraju cenu rada, uzimaju socijalno oni (placeni naravno) jos organizuju njihov dolazak i podršku. Lazni levicari, lazni Zeleni koji rade na ekoloskoj katastrofi dovodjenim istih. Ko bude normalan bice protiv njih za dobro Italije, za dobro evropljana.

Nebojsa

Na radna mesta Italijana zaposlice se pretezno migranti...za manje novca naravno, ali opet dovoljno da solidno zive u Italiji. Npr. Plata u Fiat-u nece vise biti 2000e koliko je zaradjivao Italijan, nego 1100e. Tako ce isto biti i u drugim zemljama..pogotovo u Nemackoj. Pa ko je lud da pusti 1.000.000 migranata u svoju zemlju (plus vecina od njih ima porodice) tek onako da im se okace na socijalu.

special image