• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAĐANI "POLUDELI" ZA OVIM GRADOM: Masovno prodaju stanove u prestonici da bi KUPILI DVA - i to nije sve!

Autor Tamara Jovanović

Potražnja za nekretninama nadomak Beograda drastično je skočila.

 pancevo cena stanova kupovina pancevo nekretnine  Izvor: Mondo

Cena nekretnina u Beogradu poslednjih godina drastično je skočila. Stanovi se i pored toga i dalje rasprodaju u rekordnom roku, ali ima i sve više onih koji se odlučuju da prestonicu zamene nekim mirnijim mestom za život.

Primetan je konstantan rast cena stanova u novogradnji u Beogradu, pri čemu prednjači gradska opština Novi Beograd, ali raste interesovanje i za neka naselja na obodu prestonice Srbije, kao što su, recimo, Ledine i Jajinci, što se odražava i na porast cena kvadrata na tim lokacijama.

Možda će vas zanimati

Sve to dovelo je do veće potražnje za kućama i stanovima u mestima koja se nalaze nadomak Beograda. Velika popmama je za kućama i vikendicama na Avali i Kosmaju, a sve popularnije mesto za život postaje i Pančevo koje je od prestonice udaljeno samo 19 kilometara.

Stanovi u Pančevu: sa 900 na 1200 evra

U Pančevu, vojvođanskom gradu od oko 120 hiljada stanovnika, udaljenom 19 kilometara od Beograda, gradi se sve više, tražnja je povećana, a cene stanova u novogradnji porasle su za bezmalo 50 odsto.

U odnosu na period od pre dve godine, kada je cena kvadrata u proseku bila između 800 i 950 evra, sada se cene u ovom gradu kreću između 1100 i 1400 evra za kvadratni metar u novogradnji, a prodavci stanova u starogradnji podigli su cene sa prosečnih 500 ili 600 evra po metru kvadratnom na 700 do 900 evra. Mnogo se gradi i imate jako bogat izbor stanova.

Beograđane pored lokacije najviše privlači razvijena infrastruktura u Pančevu sa 20 vrtića, 10 osnovnih i osam srednjih škola.

Iako nije deo glavnog grada, do Pančeva se može lakše i brže stići iz centra Beograda nego do mnogih drugih delova prestonice. Od Glavne autobuske stanice u gradu do Pančevačkog mosta u Beogradu stiže se autobusom za oko 25 minuta, a ono što je takođe bitno jeste da ta vozila saobraćaju na svakih pola sata. Popodne i ujutru, kada je obično najveće zagušenje u saobraćaju, idu na 15-ak minuta.

Ako imamo u vidu da je prosečna cena stana u Pančevu 1.200 evra, to znači da je ona veća od cene na koju nailazimo u nekim perifernim kvartovima Beograda. Za stan u centru grada potrebno je izdvojiti oko 1.500 evra. Ali, ako posedujete stan u prestonici, i na dobroj lokaciji, za njega sasvim sigurno možete kupiti dve prosečne nekretnine u Pančevu. Uštedećete mnogo, a i dalje ćete biti maltene u Beogradu.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 84

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

neki tamo

nemojte dolaziti u pancevo, molimo vas

Filke

U pančevo dolaze oni koji prodaju stan npr ba Vračaru a ovde kupe dva.drugi izdaju i od toga žive slepci!Pančevci bi bežali da imaju gde ali...seljana teška za godinu dana.nema gde da se parkira.šminka!

Tamo gde nije guzva

Ja imam drugara iz KCS-a i on je bas iz Panceva.Kazem ja njemu da bih voleo da se preselim u Pancevo jer je ovde pretesno u Beogradu.On mi odgovori da veliki broj obolelih od leukemije dolazi iz Panceva.Da li je to zbog rafinerije ili su okolna mesta oko Panceva toliko zahvacena bombardovanjem ali verujem da ne laze jer je rendgen tehnicar.

special image