• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DORMEO OSTAO DUŽAN I RADNICIMA, TRAŽE OKO 780.000€! Kompanija nije uspela da se oporavi od pandemije

Autor Ivana Vlajković

Dormeo duguje oko 16 miliona evra.

 Dormeo duguje oko 16 miliona evra Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Stečajno ročište za ispitivanje potraživanja poverilaca Studija Moderna - TV prodaja, kompanije koja drži brendove Top shop, Dormeo i Delimano, nije održano 1. februara po rasporedu, već će se pre ročišta sagledati tabela poverilaca. Dopunjena su potraživanja koja sada iznose 15,79 miliona evra.

Prema izmenjenoj tabeli stečajnog upravnika prijavljeno je skoro 300 potraživanja poverilaca, a najviše radnika, njih skoro 220, koji potražuju oko 780.000 evra. Njihova najmanja potraživanja za neisplaćene zarade iznose oko 300 evra, a prijavljena su i ona od 15.949 i 18.355 evra, kao i najveća potraživanja u toj kategoriji od čak 37.533 evra.

Dugovanja prema državi za porez na prihode preduzeća iznose 159.286 evra, a u grupi ostalih poverilaca koji potražuju čak 14,89 miliona evra izdvajaju se potraživanja povezanih preduzeća. Primera radi, Top Shop International, sa sedištem u Švajcarskoj, potražuje 12,31 milion evra, a slovenački Studio Moderna, takođe u stečaju, nešto više od 680.000 evra.

Najveći hrvatski poverioci su Poreska uprava sa potraživanjem većim od 587.000 evra, zatim RTL Hrvatska sa 489.807 i HRT sa potraživanjem nešto većim od 200.000 evra. Studio Moderna - TV prodaja deo je poslovne imperije jednog od najpoznatijih slovenačkih preduzetnika Sandija Češeka, koji se prodajom televizora nije uspeo da se oporavi od pandemije, pa je matična kompanija u Sloveniji prvo proglasila bankrot.

Nakon toga, kako prenose hrvatski mediji, obustavljeno je i naručivanje na sajtu kompanije, čime je priveden kraj poslovanju poznatih brendova Top shop, Dormeo i Delimano. Prošlog oktobra otvoren je stečaj nad Studio Modernom - TV prodaja, a ročište za ispitivanje potraživanja poverilaca zakazano za 1. februar otkazano je zbog, kako je navedeno, bolesti predsednika veća.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:46
PALA PRODAJA STANOVA, A CENE I DALJE SKAČU U NEBESA! Agent za nekretnine otkrila: Prodaja se zatvara tek kad JEDNA STRANA POPUSTI
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

(Blic/MONDO/I.V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

v1ad

Pazi kad proizvodis duseke i propadnes u toku pandemije kad ne izlaze iz kuce. To treba umeti.

special image