Ako nemate više od petnaestak minuta da spremite nešto za ručak ili večeru, predlažemo vam ovaj brzi recept za pastu – sos će biti gotov dok se testenina skuva!

Sastojci:

400 grama suve testenine

Dva čena belog luka

100 grama spanaća

200 grama čeri paradajza, ili jedan veliki paradajz

So, biber

Maslinovo ulje

Tvrdi sir za rendanje po izboru

Priprema:

Testeninu stavite u ključalu vodu i kuvajte po uputstvu sa pakovanja. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, propržite sitno iseckani beli luk, dodajte spanać i čeri paradajz, ili veći paradajz iseckan na kockice. Začinite solju i biberom, mešajte na srednjoj vatri oko dva minuta, dok spanać malo ne "uvene" a paradajz omekša. Dodajte oceđenu testeninu, pospite rendanim sirom i promešajte dok se sir malo ne otopi i sjedini sa sosom.

Šta je vaš najbrži recept za pastu? Recite nam u komentarima!