Treba vam oko pola sata da pripremite ovu testeninu, a vrlo se lako sprema. 

Sastojci:

Dva praziluka

170 grama makarona

200 mililitara mleka

Dve kašičice putera

220 grama šampinjona

Kašika brašna

Dve kašike krem sira

Četvrtina šolje parmezana

Dve kašike maslinovog ulja

So i biber

Priprema:

U šerpu srednje veličine sipajte vodu da provri i posolite. Isecite praziluk na kolutove, odvajajući zeleni od belog dela, a pečurke na listiće.

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na vatri srednje jačine, dodajte pečurke i so i biber. Propržite, povremeno mešajući, oko pet do sedam minuta. Izvadite ih i prebacite na tanjir (stavite ubrus na tanjir, da upije višak ulja).

U ključalu vodu stavite testeninu da se kuva prema uputstvima sa pakovanja, a kada je kuvana, odvojite šolju vode, ostatak prospite.

U međuvremenu, istopite dve kašičice putera u tiganju, pa dodajte beli deo praziluka i ostavite minut na vatri. Zatim dodajte u to brašno i mešajte, ostavite minut-dva dok luk dobije braonkastu boju. U to dodajte mleko i 1/3 šolje vode u kojoj ste kuvali testeninu, pa sve dobro izmešajte. Ostavite da se krčka dok se ne zgusne, tri-četiri minuta.

Nakon toga, u sos u tiganju dodajte krem sir da se istopi. Dodajte pečurke, testeninu, posolite i dodajte bibera po ukusu.

Kada testeninu sipate u tanjir, odozgo pospite malo parmezana i zeleni deo praziluka.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!