![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Ako volite krmenadle, predlažemo vam da ih spremite na ovaj jednostavan način - drugačije su, a ukusne i sočne!
Verovatno već znate da jabuke idu odlično uz svinjetinu, ali isto važi i za kruške, što ovaj recept dokazuje!
Sastojci:
Dve krmenadle
Dve kruške
Čaša soka od pomorandže
Dve kašike smeđeg šećera
Kašika maslaca
Sveži ruzmarin
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
U većem tiganju, zagrejte ulje i propržite krmenadle sa svake strane, tako da se lepo karamelizuju. Prebacite ih u posudu u kojoj ćete ih peći, posolite ih i pobiberite. Kruške prepolovite, uklonite im jezgro i poređajte ih oko mesa.
U sredinu krušaka stavite po komadić maslaca, prelijte sve sokom od pomorandže, pospite smeđim šećerom. Na vrh stavite ruzmarin, prekrijte jelo folijom i pecite na 180 stepeni 20 minuta, zatim otkrijte i pecite još 15-20 minuta.
Znate li vi za još neku dobru kombinaciju voća i mesa? Recite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Manje smo kukali, ružno je da se tako omalovažava": Zvezdin MVP Filip Petrušev traži više poštovanja
"Pakao i košarkaška Nigerija": Zoran Savić objavio snimak posle poraza Partizana u finalu Kupa