Ako volite krmenadle, predlažemo vam da ih spremite na ovaj jednostavan način - drugačije su, a ukusne i sočne!

Verovatno već znate da jabuke idu odlično uz svinjetinu, ali isto važi i za kruške, što ovaj recept dokazuje!

Sastojci:

Dve krmenadle

Dve kruške

Čaša soka od pomorandže

Dve kašike smeđeg šećera

Kašika maslaca

Sveži ruzmarin

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

U većem tiganju, zagrejte ulje i propržite krmenadle sa svake strane, tako da se lepo karamelizuju. Prebacite ih u posudu u kojoj ćete ih peći, posolite ih i pobiberite. Kruške prepolovite, uklonite im jezgro i poređajte ih oko mesa.

U sredinu krušaka stavite po komadić maslaca, prelijte sve sokom od pomorandže, pospite smeđim šećerom. Na vrh stavite ruzmarin, prekrijte jelo folijom i pecite na 180 stepeni 20 minuta, zatim otkrijte i pecite još 15-20 minuta.

Znate li vi za još neku dobru kombinaciju voća i mesa? Recite nam u komentarima!