Ako volite krmenadle, predlažemo vam da ih spremite na ovaj jednostavan način - drugačije su, a ukusne i sočne!
Verovatno već znate da jabuke idu odlično uz svinjetinu, ali isto važi i za kruške, što ovaj recept dokazuje!
Sastojci:
Dve krmenadle
Dve kruške
Čaša soka od pomorandže
Dve kašike smeđeg šećera
Kašika maslaca
Sveži ruzmarin
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
U većem tiganju, zagrejte ulje i propržite krmenadle sa svake strane, tako da se lepo karamelizuju. Prebacite ih u posudu u kojoj ćete ih peći, posolite ih i pobiberite. Kruške prepolovite, uklonite im jezgro i poređajte ih oko mesa.
U sredinu krušaka stavite po komadić maslaca, prelijte sve sokom od pomorandže, pospite smeđim šećerom. Na vrh stavite ruzmarin, prekrijte jelo folijom i pecite na 180 stepeni 20 minuta, zatim otkrijte i pecite još 15-20 minuta.
Znate li vi za još neku dobru kombinaciju voća i mesa? Recite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti