Isprobajte italijanski recept za pohovane kuglice od pirinča i sira - pravićete ih opet!
Sastojci:
Dva jaja
30 grama rendanog parmezana
Kašika suvog peršuna
¼ kašičice mlevenog bibera
Dve kašičice soli
Litar vode
Šolja belog pirinča
Šolja i po prezli
Dve šolje maslinovog ulja
Priprema:
U posudi srednje veličine pomešajte jaja, sir, peršun, biber i kašičicu soli. Izmešajte, pokrijte i stavite u frižider.
U veliku šerpu nalijte litar vode, kašičicu soli i ostavite da provri. U to stavite pirinač i smanjite vatru, pa ostavite da se kuva dok ne ispari voda. Skonite sa vatre i polako u to dodajte jaja, a između svakog dodavanja brzo mešajte. Ostavite pirinač da se ohladi oko sat vremena.
Nakon toga, rukama od pirinča pravite kuglice, pa ih uvaljajte u prezle.
U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, zagrejte ga, pa pržite loptice – sipajte dovoljno ulja da prekrije kuglice. Kuglice su gotovo kada dobiju zlatnu boju, a nakon toga iz izvadite na ubrus da se ocedi višak ulja.
Poslužite ih tople.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti