Isprobajte italijanski recept za pohovane kuglice od pirinča i sira - pravićete ih opet!

Sastojci:

Dva jaja

30 grama rendanog parmezana

Kašika suvog peršuna

¼ kašičice mlevenog bibera

Dve kašičice soli

Litar vode

Šolja belog pirinča

Šolja i po prezli

Dve šolje maslinovog ulja

Priprema:

U posudi srednje veličine pomešajte jaja, sir, peršun, biber i kašičicu soli. Izmešajte, pokrijte i stavite u frižider.

U veliku šerpu nalijte litar vode, kašičicu soli i ostavite da provri. U to stavite pirinač i smanjite vatru, pa ostavite da se kuva dok ne ispari voda. Skonite sa vatre i polako u to dodajte jaja, a između svakog dodavanja brzo mešajte. Ostavite pirinač da se ohladi oko sat vremena.

Nakon toga, rukama od pirinča pravite kuglice, pa ih uvaljajte u prezle.

U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, zagrejte ga, pa pržite loptice – sipajte dovoljno ulja da prekrije kuglice. Kuglice su gotovo kada dobiju zlatnu boju, a nakon toga iz izvadite na ubrus da se ocedi višak ulja.

Poslužite ih tople.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!