
Ako često pravite jela sa sosevima, potreban vam je lep, topao prilog koji može da se iskombinuje sa njima.
Predlažemo vam ovaj pirinač blagog ukusa, sa dodatkom povrća i indijskih oraha.
Sastojci:
Šolja pirinča
Pola glavice luka
Jedna šargarepa
100 grama boranije
100 grama smrznutog graška
50 grama indijskog oraha
Jedno jaje
So, biber
Priprema:
Pirinač stavite u posudu, dodajte dve šolje ključale vode i kuvajte deset minuta. Smrznuti grašak prelijte ključalom vodom.
U drugoj šerpi, propržite sitno seckani luk i šargarepu, ubacite boraniju i oceđeni grašak i krčkajte dok ne omeška. Dodajte pirinač i indijski orah, pojačajte vatru i malo propržite, zatim prelijte umućenim jajetom i uz brzo mešanje pržite još dva minuta. Začinite solju i biberom i servirajte toplo.