Ako često pravite jela sa sosevima, potreban vam je lep, topao prilog koji može da se iskombinuje sa njima.

Predlažemo vam ovaj pirinač blagog ukusa, sa dodatkom povrća i indijskih oraha.

Sastojci:

Šolja pirinča

Pola glavice luka

Jedna šargarepa

100 grama boranije

100 grama smrznutog graška

50 grama indijskog oraha

Jedno jaje

So, biber

Priprema:

Pirinač stavite u posudu, dodajte dve šolje ključale vode i kuvajte deset minuta. Smrznuti grašak prelijte ključalom vodom.

U drugoj šerpi, propržite sitno seckani luk i šargarepu, ubacite boraniju i oceđeni grašak i krčkajte dok ne omeška. Dodajte pirinač i indijski orah, pojačajte vatru i malo propržite, zatim prelijte umućenim jajetom i uz brzo mešanje pržite još dva minuta. Začinite solju i biberom i servirajte toplo.