Ne sprema se teško, a veoma je ukusna.
Sastojci:
Pola kilograma brašna
250 mililitara mleka
30 grama kvasca
Jedno jaje plus jedno žumance
50 grama šećera
50 grama maslaca
Za fil:
Pola kilograma maka
200 grama šećera
Šolja i po mleka
Jedno jaje (za premazivanje)
Priprema:
Mleko zagrejte da bude mlako, pa u njemu razmutite kvasac i šećer, a zatim dodajte brašno, mleko, jaje plus jedno žumance, istopljeni maslac. Dobro sve izmešajte, smesu ostavite da odstoji oko 20 minuta, pa je podelite na tri dela.
Pomešajte mak i šećer, pa postepeno dodajte šolju i po vrućeg mleka i mešajte.
Razvucite testo, premažite filom i savijte u rolat, premažite umućenim jajetom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok štrudla ne dobije zlatnu boju.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti