Ne sprema se teško, a veoma je ukusna. 

Sastojci:

Pola kilograma brašna

250 mililitara mleka

30 grama kvasca

Jedno jaje plus jedno žumance

50 grama šećera

50 grama maslaca

Za fil:

Pola kilograma maka

200 grama šećera

Šolja i po mleka

Jedno jaje (za premazivanje)

Priprema:

Mleko zagrejte da bude mlako, pa u njemu razmutite kvasac i šećer, a zatim dodajte brašno, mleko, jaje plus jedno žumance, istopljeni maslac. Dobro sve izmešajte, smesu ostavite da odstoji oko 20 minuta, pa je podelite na tri dela.

Pomešajte mak i šećer, pa postepeno dodajte šolju i po vrućeg mleka i mešajte.

Razvucite testo, premažite filom i savijte u rolat, premažite umućenim jajetom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok štrudla ne dobije zlatnu boju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!