Da ćureće belo meso ne bi bilo suvo kad se ispeče, potrebno je dodati mu "sočne" sastojke koji će ga omekšati...

Isprobajte recept za rolovanu ćuretinu u sosu od belog vina.

Sastojci:

1 kg ćurećeg belog mesa

120 g šargarepe

120 g tikvica

120 g crvene paprike

240 g slanine

80 g putera

40 g brašna

5 dl belog vina

Priprema:

Slaninu iseći na tanke režnjeve. Ćureće meso (bez kostiju) iseći na 12 delova. Svaki komad razlupati u obliku pravougaonika. Šargarepu, tikvice i crvenu papriku iseći na tanke trake dužine oko 5 cm i poređati na komade ćuretine. Preklopiti krajeve i uviti kao sarmu, a potom umotati rolnicu u režanj slanine. Na prethodno zagrejanom puteru peći rolnice dok ne poprime rumenu boju sa svih strana. Kad su dovoljno porumenele, izvaditi ih iz tiganja. U saft u tiganju dodati pola kašičice brašna i naliti belim vinom. Vratiti rolnice u tiganj i dinstati na tihoj vatri, dok se sos fino ne ukuva. Kada sos postane dovoljno gust, izvaditi rolovanu ćuretinu i preseći je dijagonalno na dva dela. Servirati u zagrejanom tanjiru i preliti sosom.