![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Ako se u vašoj kući još uvek slavi Nova godina na tradicionalan način, ovo je recept koji ne sme izostati.
Da bi se dobila hrskava korica, prase premazujte sirćetom ili pivom.
Sastojci:
5 kg sveže prasetine
5 kašičica soli
3 ½ kašike sirćeta
8 kašika ulja
Priprema:
Uključiti rernu na 250 stepeni C. Meso oprati i osušiti papirnim ubrusom. Po površini zaseći kožu unakrsno da se dobije šara na kockice. Na pripremljenu prasetinu dobro utrljati so sa svih strana i staviti u pleh (kožom nagore), prethodno nauljen. Kožicu mesa premazati sirćetom. U pleh sipati hladnu vodu da prekrije dno i staviti u rernu, pa smanjiti temperaturu na 160°C. Peći otprilike 5 h, uz povremeno dolivanje vode. Po potrebi, pred kraj pečenja pojačati temperaturu da se uhvati lepa korica.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću