Ako se u vašoj kući još uvek slavi Nova godina na tradicionalan način, ovo je recept koji ne sme izostati.
Da bi se dobila hrskava korica, prase premazujte sirćetom ili pivom.
Sastojci:
5 kg sveže prasetine
5 kašičica soli
3 ½ kašike sirćeta
8 kašika ulja
Priprema:
Uključiti rernu na 250 stepeni C. Meso oprati i osušiti papirnim ubrusom. Po površini zaseći kožu unakrsno da se dobije šara na kockice. Na pripremljenu prasetinu dobro utrljati so sa svih strana i staviti u pleh (kožom nagore), prethodno nauljen. Kožicu mesa premazati sirćetom. U pleh sipati hladnu vodu da prekrije dno i staviti u rernu, pa smanjiti temperaturu na 160°C. Peći otprilike 5 h, uz povremeno dolivanje vode. Po potrebi, pred kraj pečenja pojačati temperaturu da se uhvati lepa korica.
Partizan izgubio uz zvuk sirene! Opet nije ušla kada je bilo najvažnije, serija poraza sve duža!
Crvena zvezda razbila Albu u Pioniru: Morala je da pobedi i uradila je to furiozno!
Evroliga brutalno kaznila Crvenu zvezdu: Posle kritika udarac po džepu za klub, Drčelića i trojicu košarkaša!
Zvezdu samo gol deli od dna tabele: Ovako izgleda plasman u Ligi šampiona posle četiri kola!
Makron uputio dramatičan apel evropskim liderima: Oglasio se dan nakon pobede Trampa na izborima