Oduševićete goste, a osim što traži malo strpljenja, biftek "velington" pravi se prilično jednostavno.
Sastojci:
Kilogram bifteka
Biber
Pakovanje lisnatog testa
Jedno jaje
Kašika vode
Kašika putera
150 grama pečuraka, opranih, sitno iseckanih
Glavica luka, sitno iseckanog
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Biftek stavite u podmazan pleh, pobiberite i pecite oko 30 minuta. Pokrijte, ostavite da se prohladi, pa stavite u frižider na sat vremena.
Rernu ponovo zagrejte na 220 stepeni, umutite jaje s malo vode. Puter istopite u šerpi, dodajte luk i kad poprimi zlatnožutu boju, dodajte pečurke pa dinstajte mešajući dok pečurke ne omekšaju i sva voda ne ispari.
Lisnato testo razvucite na lako pobrašnjenoj površini, premažite jajetom, pa rasporedite pečurke u tankom sloju. Na sredinu stavite biftek, umotajte i pritisnite ivice da se lepo uhvate.
Premažite jajetom, pecite oko 30 minuta, ili dok ne porumeni. (Ako imate termometar za meso, treba da pokaže 60 stepeni.) Služite toplo.
"Dok sam živ, plakaću za njima": Goran Vesić kroz suze objasnio zašto podnosi ostavku (Video)
Zvezda od dominacije do problema u Pioniru: Trojkaška rapsodija, drama i pobeda u derbiju kola!
Dominacija Partizana u Železniku: Ubedljiva pobeda za 7-0, razigrao se i Vašington
Goran Vesić podnosi ostavku!
Kevin Panter prvi put postao MVP meseca u Evroligi: Najbolji meč odigrao protiv Crvene zvezde