![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Oduševićete goste, a osim što traži malo strpljenja, biftek "velington" pravi se prilično jednostavno.
Sastojci:
Kilogram bifteka
Biber
Pakovanje lisnatog testa
Jedno jaje
Kašika vode
Kašika putera
150 grama pečuraka, opranih, sitno iseckanih
Glavica luka, sitno iseckanog
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Biftek stavite u podmazan pleh, pobiberite i pecite oko 30 minuta. Pokrijte, ostavite da se prohladi, pa stavite u frižider na sat vremena.
Rernu ponovo zagrejte na 220 stepeni, umutite jaje s malo vode. Puter istopite u šerpi, dodajte luk i kad poprimi zlatnožutu boju, dodajte pečurke pa dinstajte mešajući dok pečurke ne omekšaju i sva voda ne ispari.
Lisnato testo razvucite na lako pobrašnjenoj površini, premažite jajetom, pa rasporedite pečurke u tankom sloju. Na sredinu stavite biftek, umotajte i pritisnite ivice da se lepo uhvate.
Premažite jajetom, pecite oko 30 minuta, ili dok ne porumeni. (Ako imate termometar za meso, treba da pokaže 60 stepeni.) Služite toplo.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
Završen protest studenata u Kragujevcu: Petnaestočasovne blokade pod nazivom "Sretnimo se na Sretenje"