Popularnost čizkejka ne jenjava, a različitih recepata je sve više - evo jednog sjajnog!
Sastojci:
Za koru:
65 grama mlevenog keksa
90 grama seckanih oraha
Kašika šećera
40 grama putera
Za nadev:
120 + 125 mililitara slatke pavlake
170 grama tamne čokolade
220 grama krem sira
140 grama smeđeg šećera
Tri kašike brašna
Kašičica ekstrakta vanile
¼ kašičice soli
Dve kašike javorovog sirupa
Tri jaja
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Obložite pleh papirom, pa u posudu pomešajte keks, orahe i šećer, a zatim dodajte rastopljeni puter i izmešajte. Sjedinjenu smesu nalijte u pleh i ravnomerno rasporedite, pa pecite 10 minuta.
Dok se kora hladi, u manji tiganj sipajte 120 mililitara slatke pavlake i pustite da provri, u to dodajte čokoladu i izmešajte, pa ostavite da se ohladi.
Umutite krem sir da postane gladak, pa u to dodajte šećer, 125 mililitara slatke pavlake, brašno, ekstrakt vanile, so i dve kašike javorovog sirupa. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jaja i umutite.
Smesu nalijte preko kore, a u posudi ostavite samo tri kašike nadeva. Taj mali, preostali deo smese pomešajte sa ohlađenom čokoladom, pa kašikom vadite i stavljajte ponegde preko sipanog nadeva. Čačkalicom ili nožem pravite šare odozgo, da se pomešaju tamniji i svetliji deo fila.
Pleh sa čizkejkom stavite u veći pleh u koji ćete sipati vodu, pa pecite oko 50-60 minuta.
Čizkejk poslužite potpuno hladan.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
"Dok sam živ, plakaću za njima": Goran Vesić kroz suze objasnio zašto podnosi ostavku (Video)
Zvezda od dominacije do problema u Pioniru: Trojkaška rapsodija, drama i pobeda u derbiju kola!
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Dominacija Partizana u Železniku: Ubedljiva pobeda za 7-0, razigrao se i Vašington
Goran Vesić podnosi ostavku!