Idealan recept za sve koji vole čokoladne poslastice, a pritom ne žele da čitav dan provedu u kuhinji!
Sastojci:
Dve šolje šećera
Dve šolje brašna
115 grama putera
Šolja vode
30 grama kakaa
120 grama kisele pavlake
Dva jaja
Dve kašičice ekstrakta vanile
Kašičica praška za pecivo
Kašičica cimeta
Za fil:
220 grama krem sira
40 grama putera
60 grama čokolade
150 grama šećera u prahu
Kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte šećer i brašno, pa odložite sa strane. Pomešajte puter, vodu i kakao u tiganju i stavite ga na vatru srednje jačine. Pustite da provri, uz konstantno mešanje, kako bi se puter istopio.
Sklonite sa vatre, pa u to dodajte mešavinu brašna i šećera, promešajte da se sve sjedini. Ostavite da se prohladi 15-ak minuta, pa u to dodajte pavlaku, jaja, ekstrakt vanile, prašak za pecivo i cimet. Sve dobro izmešajte i nalijte u pleh, pa pecite oko 25-30 minuta.
Dok se kora hladi, napravite fil.
Umutite krem sir i puter dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim u to dodajte rastopljenu čokoladu, postepeno sipajte i šećer u prahu, i umutite. Dodajte ekstrakt vanile, pa premažite preko kore i po želji ukrasite.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!