Idealan recept za sve koji vole čokoladne poslastice, a pritom ne žele da čitav dan provedu u kuhinji!
Sastojci:
Dve šolje šećera
Dve šolje brašna
115 grama putera
Šolja vode
30 grama kakaa
120 grama kisele pavlake
Dva jaja
Dve kašičice ekstrakta vanile
Kašičica praška za pecivo
Kašičica cimeta
Za fil:
220 grama krem sira
40 grama putera
60 grama čokolade
150 grama šećera u prahu
Kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomešajte šećer i brašno, pa odložite sa strane. Pomešajte puter, vodu i kakao u tiganju i stavite ga na vatru srednje jačine. Pustite da provri, uz konstantno mešanje, kako bi se puter istopio.
Sklonite sa vatre, pa u to dodajte mešavinu brašna i šećera, promešajte da se sve sjedini. Ostavite da se prohladi 15-ak minuta, pa u to dodajte pavlaku, jaja, ekstrakt vanile, prašak za pecivo i cimet. Sve dobro izmešajte i nalijte u pleh, pa pecite oko 25-30 minuta.
Dok se kora hladi, napravite fil.
Umutite krem sir i puter dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim u to dodajte rastopljenu čokoladu, postepeno sipajte i šećer u prahu, i umutite. Dodajte ekstrakt vanile, pa premažite preko kore i po želji ukrasite.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!