Uz ovaj ukusan hleb možete da jedete bilo šta, ali najbolje se kombinuje sa namazima...
Sastojci:
2/3 šolje maslinovog ulja
Dve šolje brašna
Dve i po kašičice praška za pecivo
Kašičica soli
Jedan limun
Dva jaja
340 grama tikvica
Šolja seckanih oraha
Dve kašike susama
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh.
U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U odvojenoj posudi pomešajte rendanu koru limuna, jaja i ulje, izmešajte, pa u to dodajte rendane tikvice, a zatim ovu smesu spojite sa brašnom. Dobro izmešajte, pa u testo dodajte i seckane orahe.
Nalijte smesu u pleh, odozgo pospite susam i pecite oko 35-40 minuta.
Ostavite da se prohladi i poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji