Evo šta vam je potrebno da pripremite ovu ukusnu tortu u čije se kore dodaje kafa, da bi bile mekane.
Sastojci:
Dve šolje brašna
Kašičica soli
Kašičica praška za pecivo
Dve kašičice sode bikarbone
¾ šolje kakaa
Dve šolje šećera
Šolja ulja
Šoljica skuvane kafe
Šolja punomasnog mleka
Dva jaja
Kašičica ekstrakta vanile
Za fil:
Šolja punomasnog mleka
Pet kašika brašna
115 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
115 grama margarina (omekšati na sobnoj temperaturi)
Šolja šećera
Kašičica ekstrakta vanile
Kakao za posipanje (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni.
Prosejte suve sastojke zajedno u jednu posudu. Dodajte ulje, kafu i mleko, pa mutite oko minut. Dodajte jaja i ekstrakt vanile, pa mutite još oko dva minuta. I neka vas ne brine što je smesa prilično "tanka" jer će narasti prilikom pečenja...
Podelite smesu na dva dela i nalijte u dva manja pleha. Pecite kore oko 25-30 minuta, pa ostavite da se hladi.
U međuvremenu, pravite fil. U tiganju pomešajte mleko i brašno, pa na tihoj vatri krčkajte dok smesa ne postane gušća. Prekrijte i stavite u frižider da se ohladi.
U posudi umutite puter, margarin, šećer i ekstrakt vanile, da smesa postane kremasta. Dodajte ohlađenu mešavinu sa mlekom i mutite oko deset minuta.
Koru stavite na tacnu za tortu, premažite odozgo fil, stavite drugu koru, pa ponovo namažite fil. Po želji, pospite kakao preko.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu