Sutlijaš je desert od pirinča popularan u mnogim zemljama sveta, a ovo je najjednostavniji recept za pripremu! Sutlijaš se, kao i rižoto, kuva metodom apsorpcije, uz često mešanje, ali vredi truda jer je rezultat neverovatno ukusan!
Imamo još dobrih ideja za ukusna jela, isprobajte naš recept za musaku od tikvica, predlažemo da je servirate uz brzi hleb sa sodom bikarbonom!
Sastojci:
Šolja pirinča
Šest šolja mleka
Pola šolje šećera
Pola kašičice soli
Dve kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
U velikoj šerpi, zagrejte četiri šolje mleka sa solju i šećerom. Na srednjoj vatri pustite da provri, zatim umešajte pirinač i smanjite na blagu vatru.
Uz stalno mešanje, kuvajte sutlijaš između 40 i 50 minuta, u zavisnosti od vrste pirinča koju imate. Ostatak mleka dodajte malo-pomalo, i pazite da sutlijaš krčka, ali da ne zagori, pa je važno da vatra ne bude previše jaka. Kada je pirinač skoro gotov, umešajte ekstrakt vanile.
Sutlijaš možete servirati posut cimetom, sa kašičicom omiljenog slatkog ili džema, suvim grođžem ili dodatkom po vašem ukusu.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara