Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusni čokoladni slatkiš. Gotove kore za rozen-tortu će vam skratiti posao, a rezultat će biti savršeno ukosan kolač!
Imamo još ideja za ukusna jela koja se lako spremaju, isprobajte naš recept za gratinirane makarone sa piletinom i zasladite se starinskom tortom sa orasima.
Sastojci:
Jedno pakovanje kora za rozen tortu
Litar mleka
Osam kašika brašna
Osam kašika šećera
200 grama putera, na sobnoj temperaturi
Dve kašike kakao praha
Priprema:
Dobro izmešajte brašno, kakao i šećer. Dodajte 200 mililitara mleka, pa mutite dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica.
Preostalih 800 mililitara mleka stavite da proključa, pa sklonite sa šporeta i polako dodajte smesu mešajući sve vreme. Vodite računa da vam ne ostanu grudvice, a kad se lepo sjedini vratite na šporet i kuvajte na tihoj vatri mešajući sve vreme, dok ne dobijete krem koji teksturom nalikuje pudingu, piše YU mama.
Kad se fil malo prohladi, dodajte puter, pa mikserom mutite dok se sasvim ne sjedini. Gotovim kremom filujte kore jednu po jednu, blago ih pritiskajući jednu na drugu.
Kolač ostavite da se ohladi, secite na kocke i služite.
Haos na kraju i poraz Crvene zvezde: Teo promašio za produžetak, sudije u prvom planu!
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Predrag Mijatović podigao ton: Kakve veze ima Vučić s krizom u Partizanu?!
Ogromna greška sudija na štetu Crvene zvezde: Najbitniji poeni na meču nije trebalo da važe!