Ako volite italijansku hranu, rižoto je klasik obožavan širom sveta! Priprema se veoma pažljivo, ali se taj trud isplati bogatim ukusom i kremastom teksturom!
Za one koji vole italijansku hranu koja se brzo priprema, pogledajte i recept za najjednostavniju pastu, kao i klasičan desert - tiramisu.
Sastojci:
Dve čaše pirinča
300 grama pečuraka
Dva čena belog luka
Manja glavica crnog luka
Kocka pileće supe
Decilitar belog vina
50 grama maslaca
Peršun
Parmezan
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte pečurke isečene na režnjeve. Dinstajte oko pet minuta, pa ubacite pirinač i propržite ga sa povrćem na srednjoj vatri.
Dodajte maslac i sačekajte da se otopi, pa zalijte vinom i pustite da ispari do polovine. Potom kocku rastvorite u 600 mililitara vrele vode. Rižoto se priprema tako što se tečnost doliva malo-pomalo, uz često mešanje. Na taj način pirinač će imati "vremena" da otpusti skrob, koji će dati bogatu, kremastu teksturu celom jelu. Dospite malo supe, promešajte, kada pirinač upije, dolijte još, i tako dok pirinač ne bude "al dente".
Začinite solju i biberom, pospite svežim peršunom i parmezanom. Servirajte toplo!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti