![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Savršene za doručak, a jednako dobre kao predjelo!
Uživajte u ukusu ovih krckavh uštipaka, a predlažemo da ih poslužite i sa salatom od piletine.
Sastojci:
500 g pire krompira
1 kg mekog brašna
1 jaje
1 žumance za premazivanje
1 kocka svežeg kvasca
so
300 g masti
1 dl mleka
susam
Priprema:
U pripremljen pire krompir izmrviti kvasac, dodati jaje, masnoću, mleko, so i brašno. Napraviti glatko testo, pokriti ga i staviti na 1 sat u frižider. Zagrejati rernu na 250 stepeni C. Razvaljati testo, modlom vaditi pogačice, premazati ih žumancetom i pustiti da odstoje desetak minuta. Posuti susamom i peći u rerni 15 do 20 minuta, dok lepo ne porumene.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću