Marinada od limuna će učiniti da piletina bude mekanija i ukusnija. Odlično se kombinuje uz prženo ili pečeno meso.
Sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
Jedan limun
Kašika sušenog origana
Kašika ruzmarina
Dva čena belog luka
Kašičica soli
¼ kašičice mlevenog bibera
Prstohvat mlevene paprike
Priprema:
U veću posudu stavite isceđen limunov sok i izrendanu limunovu koru, maslinovo ulje, izrendan beli luk, origano, so i biber.
Piletinu koju pripremate u ovoj marinadi ostavite da stoji najmanje pola sata, a zatim je spremite na željeni način – prženjem, pečenjem...
(MONDO)
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Šta kada Pešić ode, a povuku se Jokić, Bogdanović i Micić?": Nebojša Čović se plaši da uskoro neće biti dobro
Srbija više nema majstora kakav je bio Zvezdin Cune! Tragedija zauvek zaustavila novog Genija, svaki Božić zato boli
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!
"Ja sam Crnogorac, srpski pravoslavac": Mirotića pitali da li je Španac, objasnio im sve do detalja!
Partizan doveo Blagojevića da napravi "čistku" u ekipi: Skupi su, ne donose mnogo i odmah mogu da odu!