Piletina može da se spremi na toliko mnogo načina, a idealna je i kao letnji obrok jer nije previše "teška". Donosim vam jednostavan recept za ukusan obrok!
Sastojci:
¼ šolje maslinovog ulja plus dve kašike ulja
Tri kašike balsamiko sirćeta
Kašika senfa
Oko 700 grama belog pilećeg mesa
So i biber po ukusu
Jedna tikvica
Šolja čeri paradajza
Malo rendanog parmezana, za serviranje (opciono)
Kašika bosiljka
Priprema:
U većoj posudi pomešajte ¼ šolje maslinovog ulja, sirće i senf, a zatim ovom mešavinom premažite meso. Ostavite pola sata da odstoji u frižideru.
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a u većem tiganju zagrejte dve kašike ulja. Meso izvadite iz marinade, pa posolite i pobiberite po ukusu. Stavite piletinu u tiganj i propržite, oko šest minuta sa jedne i sa druge strane,
Čeri paradajz isecite na polovine, a tikvicu presecite dužinom, pa zatim na listiće i sve to poređajte u tiganj, oko mesa. Posolite i pobiberite povrće, pa zatim prebacite u pleh i pecite oko 15 minuta.
Po želji, odozgo narendajte parmezan i pospite bosiljak, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Crvena zvezda oštećena? Isplivao snimak sporne situacije: Ovako je PAO poveo, a sudije previdele jedan detalj!
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola
"Nadstrešnica nije bila rekonstruisana": Gradonačelnik Novog Sada otkrio tok istrage nesreće na Železničkoj stanici
Panter se raduje porazu Crvene zvezde: Javio se na društvenim mrežama zbog Lesora, reagovao i Anđušić