Piletina može da se spremi na toliko mnogo načina, a idealna je i kao letnji obrok jer nije previše "teška". Donosim vam jednostavan recept za ukusan obrok!

Sastojci:

¼ šolje maslinovog ulja plus dve kašike ulja

Tri kašike balsamiko sirćeta

Kašika senfa

Oko 700 grama belog pilećeg mesa

So i biber po ukusu

Jedna tikvica

Šolja čeri paradajza

Malo rendanog parmezana, za serviranje (opciono)

Kašika bosiljka

Priprema:

U većoj posudi pomešajte ¼ šolje maslinovog ulja, sirće i senf, a zatim ovom mešavinom premažite meso. Ostavite pola sata da odstoji u frižideru.

Zagrejte rernu na 220 stepeni, a u većem tiganju zagrejte dve kašike ulja. Meso izvadite iz marinade, pa posolite i pobiberite po ukusu. Stavite piletinu u tiganj i propržite, oko šest minuta sa jedne i sa druge strane,

Čeri paradajz isecite na polovine, a tikvicu presecite dužinom, pa zatim na listiće i sve to poređajte u tiganj, oko mesa. Posolite i pobiberite povrće, pa zatim prebacite u pleh i pecite oko 15 minuta.

Po želji, odozgo narendajte parmezan i pospite bosiljak, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.